Zenés színház

Vámpírok bálja

2011.08.18. 08:00
Ajánlom
2007 óta járják táncukat a vámpírok a Magyar Színházban. A rémes(en vicces) lények ezen a nyáron is visszatérnek közénk.

Egy mára már kultikussá vált mű: Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet, míg Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának. Dennis Callahan a koreográfiát csak a magyar előadáson látható elemekkel egészítette ki. A látványért Kentaur felel, aki a színház előcsarnokát is átöltözteti, de félelemre semmi ok: ez csak egy vámpírparódia! A teljes szereposztás megtalálható a Fidelio.hu programadatbázisában.

Vámpírok bálja

2011. augusztus 25. 19:00 Magyar Színház

Vezényel: Köteles Géza
Szerző:Kunze, Michael
Fordító: Miklós Tibor
Szerző: Polanski, Roman, Steinman, Jim
Rendező: Polanski, Roman
Koreográfus: Callahan, Dennis
Jelmeztervező: Kentaur
Díszlettervező : Kentaur
Rendező: Baltus, Cornelius

Szereposztás

Krolock gróf: Egyházi Géza / Bot Gábor / Merán Bálint
Sarah: Andrádi Zsanett / Kovács Nikolett / Foki Veronika
Alfréd: Mihálka György / Pásztor Ádám / Héger Tibor
Professzor Abronsius: Jegercsik Csaba / Sándor Dávid
Chagal: Pavletits Béla / Bot Gábor
Magda: Sári Éva / Debreczeni Márta
Herbert: Pirgel Dávid / Posta Victor / Kamarás Máté
Rebecca: Csóka-Vasass Kinga / Váradi Viktória
Koukol: Farkas Gábor Attila / Szentirmai Zsolt
Nightmare szóló I.: Bot Gábor / Szentirmai Zsolt
Nightmare szóló II.: Hetei Bakó Szabolcs / Szentirmai Zsolt
Fekete vámpír (táncszóló): Fekete Zoltán / Kiss Ernő Zsolt
Fehér vámpír (táncszóló): Nagy Tibor / Ködmen Krisztián
Nightmare (női táncszóló): Tarnódi Szilvia
Piros csizmák (táncszóló): Fekete Zoltán / Kiss Ernő Zsolt

A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

További időpontok

2011. augusztus 26. 19:00

2011. augusztus 27. 19:30

2011. augusztus 28. 19:30

2011. szeptember 1. 19:00

2011. szeptember 2. 19:00

2011. szeptember 3. 19:30

2011. szeptember 4. 19:30

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház palotakoncertek

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház operett

Látványos show lesz a Cirkuszhercegnő a Margitszigeten

Az anekdota szerint egy rosszul elsült viccéből született Kálmán Imre nagyoperettje, a Cirkuszhercegnő, amelyet július 20-21-én játszanak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Zenés színház interjú

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház operett

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház interjú

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.