Zenés színház

Verdi: A trubadúr

2011.04.21. 17:06
Ajánlom
Egy vérbeli Verdi-szoprán és Verdi-mezzo énekel azon A trubadúr-előadáson, amelyet élőben is közvetít a Metropolitan.

Sondra Radvanovsky "dús, kifejező, intenzív" drámai szopránját „Verdire teremtették, amelyet még egy erős vibrato tesz még gazdagabbá" - magasztalta énekét a The New York Times és a The Times. Dolora Zajick éppen a legnehezebb Verdi-szerepekben aratta legnagyobb sikereit nemcsak az Egyesült Államok kiemelkedő operaházaiban, de a Scalában, a Staatsoperben, a Covent Gardenben és Európa más nevezetes zenés színházaiban.

A magyar közönség által is már jól ismert klasszisok, mint Marcelo Álvarez vagy Dmitrij Hvorosztovszkij, az 50 legszebb férfi közé is beválasztott, legendás szibériai bariton a méltó partnerei a női főszereplőknek. Az előadás iránti várakozást fokozhatja az a kritika is, amely egy 2010. április 1-jei, torontói Radvanosky-Hvorosztovszkij-koncert után jelent meg a The Globe and Mail hasábjain: "Énekük fenomenális volt, hangi és drámai értelemben egyaránt. A köztük pulzáló, tapintható szimbiózis végül a két személyiség üdítő versengésében teljesedett ki." Az előadás közös produkció a chicagói Lyric Operával és a San Francisco Operával.

2011. április 30. 19:00 - Müpa, Előadóterem

Verdi: A trubadúr

Leonora: Sondra Radvanovsky

Azucena: Dolora Zajick

Manrico: Marcelo Álvarez

Luna gróf: Dmitri Hvorosztovszkij

Ferrando: Stefan Kocán

Közreműködik: A Metropolitan Opera Zenekara és Kórusa

Rendező: David McVicar

Vezényel: James Levine

Librettó: Salvadore Cammarano

Élő közvetítés magyar feliratozással.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház tévé

Nézze meg a Budavári Palotakoncertet a tévében!

Ahogy minden évben, idén is volt operettgála a budai Vár Oroszlános Udvarában. Az Operettszínház sztárjai léptek színpadra Lőcsei Jenő rendezésében. Ha lemaradt róla, vagy szeretné újraélni a pillanatait, augusztus 20-án megnézheti a tévében.
Zenés színház hír

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Zenés színház videó

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Zenés színház nyílt levél

Kesselyák Gergely megszólalt RockGiovanni-ügyben, és megvédte Szüts Aport

A múlt héten Kovács János és Szüts Apor nyílt leveleket váltott, most a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatója is tollat ragadott: „Mi történt most a RockGiovanni körül? Egy provokatív cím végre átütötte az érdektelenség és felületesség ingerküszöbét.”