Zenés színház

Világhíres operák világsztárokkal

2011.11.07. 10:00
Ajánlom
Aida, A sevillai borbély, Bohémélet, Carmen, Don Giovanni, Otello, Pillangókisasszony Rigoletto, Traviata - ismerősen hangzó operacímek. Az operaházak varázslatos világa az otthonokba költözik - hallgassa Ön is a kuriózumnak számító felvételeket!

A Kossuth Kiadó folytatja a népszerűvé vált klasszikus zenei sorozatát, és a nagysikerű Világhíres zeneszerzők után november 2-től az operairodalom legszebb műveit jelenteti meg 21 kötetben CD melléklettel. A kötetekhez mellékelt CD-n sodró lendületű nyitányok, fülbemászó dallamok, népszerű áriák csendülnek fel a 20. század leghíresebb operacsillagainak előadásában. A legendás élő felvételek a milánói Scalában, a Metropolitanben vagy a Bécsi Állami Operaházban páratlanul izgalmas zenei élményt jelenthetnek mindenkinek. 

A Világhíres operák sorozat visszarepít az operák aranykorába. Csak némi kíváncsiság kell, és az operaházak hangulata egy-egy órára beköltözik az otthonunkba. Maria Callas, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti vagy Monserrat Caballé, Jelena Obrazcova látványos díszletek nélkül is képesek kizárólag a hangjukkal, előadói stílusukkal megjeleníteni a szereplőket. És még az sem baj, ha az áriák, dalok szövegét nem értjük... 

A sorozat köteteiből megtudhatjuk, hogy milyen történetekre épülnek fel a szárnyaló dallamok, olvashatunk a szerző életéről, a CD-n szereplő felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, az opera tartalmáról és magyarországi vonatkozásairól. Az érdekes és tartalmas leírásokat gazdag illusztrációs anyag kíséri.  A sorozat könyvesboltokban nem kapható. Az elegáns, keménytáblás kötetek kéthetente jelennek meg. A kötetek november 2-től vásárolhatók meg az újságárusoknál, a teljes sorozat megrendelhető a kiadónál. Minden kötet CD mellékletet tartalmaz.

A megjelenő operák: Bizet: Carmen, Verdi: Traviata, Mozart: Varázsfuvola, Puccini: Pillangókisasszony, Verdi: Aida, Rossini: A sevillai borbély, Mozart: Don Giovanni, Bellini: Norma, Puccini: Bohémélet, Wagner: Tannhäuser, Verdi: Otello, Gounod: Faust, Mozart: Figaro házassága, Puccini: Tosca, Puccini: Turandot, Donizetti: Szerelmi bájital, Verdi: Rigoletto, Leoncavallo: Bajazzók, Bellini: A puritánok, Offenbach: Hoffmann meséi, Erkel: Bánk bán.

Kérdésünk: Mikor mutatták be a sorozatban elsőként megjelenő Carmen című operát?

A helyes megfejtők közül hárman lehetnek a Fidelio jóvoltából a Világhíres zeneszerzők sorozat tulajdonosai.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Színház

„Nem kegyeket osztunk” – beszélgetés a POSZT-válogatásról

A Magyar Színházi Társaság és a Színház folyóirat beszélgetéssorozatán a POSZT versenyprogramja volt a téma. A két válogatóval, Gulyás Gáborral és Zalán Tiborral, valamint Turbuly Lillával, a Színházi Kritikusok Céhének elnökével Veiszer Alinda beszéltetett.
Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus

Különdíjat érdemelt Kokas Dóra Bécsben

A Vienna Classic Strings zenei versenyen különdíjban részesült Kokas Dóra csellóművész. A döntőben Alexey Shor kortárs szerző és Sosztakovics darabjait játszotta.
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház operett

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Zenés színház pesti vigadó

Bejelentették Royal Opera House 2019/20-as előadásait

Az élő közvetítésekből vagy ismétlésekből álló mozis évad a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaratermében dobogtatja meg a nézők szívét.
Zenés színház hír

Gustavo Dudamel vezényel majd Spielberg West Side Story-filmjében

A Bernstein-musical újabb filmfeldolgozásáról egyre többet tudunk, de még várnunk kell 2020 karácsonyáig, hogy láthassuk.
Zenés színház opera

Ingyenes szabadtéri előadással ünnepli fennállása 150. évfordulóját a Bécsi Operaház

Az előadások mellett szintén premierekkel és kiállításokkal várja az intézmény az operabarátokat május 25-én és 26-án.
Zenés színház interjú

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.