Zenés színház

Villazón újra a mikrofon előtt

2010.09.05. 10:11
Ajánlom
Rolando Villazón hangstúdióba vonult: México! címmel készít lemezt.

A tenor nevét 1999-es Operalia-győzelmével ismerte meg a világ. Karrierje töretlenül ívelt felvelé, 2007. április 3. egy Metropolitan-beli gálakoncertet követően azonban le kellett mondani a fellépéseit, a 2008/2009-es évadban nem is lépett színpadra. 2009 nyarán megoperálták hangszálait. Egy évvel későbbi, 2010 március végi, bécsi visszatérésén A szerelmi bájital Nemorinójaként 23 percig tapsolta a közönség, májusban azonban a londoni Royal Albert Hallban, Händel-darabokkal a repertoárján, komoly csalódást okozott azoknak a rajongóinak is, akik nem csupán az ITV csatona Popstars to Operastars című műsorűnak zsűritag-mentoraként ismerték meg. Az augusztusi salzburgi dalestjén Robert Schumann Dichterliebe-ciklusán kívül három Duparc-, egy Fauré-, egy Tosti-, egy Massenet- és négy Obradors-dalt énekelt. A koncert után kritikusok és rajongók egybehangzóan állították, hogy Villazón hangja nem a régi, és a magabiztosság is hiányzik belőle.

Mindezek ellenére Villazón stúdióba vonult, hogy hazájának népszerű dalait lemezre énekelje. A megjelenés egybeesik Mexikó függetlenségének kétszázadik évfordulójával, a tenor pedig az év végén koncertkörútra indul az album anyagával.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Könyv

Kötött sapka – Tandori Dezső emlékére

A 80 éves korában elhunyt költőre Fáy Miklós emlékezik.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház opera

Vízzel árasztják el a színpadot a Gioconda premierjén

Meg a többi előadáson is. Velence csatornái vizes valójukban elevenednek meg Almási-Tóth András rendezésében, amely Ponchielli legsikerültebb művét állítja színpadra 2019. február 22-én az Erkel Színházban.
Zenés színház kritika

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.
Zenés színház magazin

A nép dívája: Renée Fleming 60 éves

Születésnapot ünnepel Renée Fleming, akinek hangját az opera mellett filmekben is gyakran hallani, és nálunk is koncertezett már.
Zenés színház videó

Íme a Pavarotti-dokumentumfilm első rövid előzetese!

A Grammy-gála közben játszották le először Ron Howard új dokumentumfilmjének teaserét.
Zenés színház galéria

Így halad az Operaház felújítása - FOTÓK!

Habár már tudni lehet, hogy nem lesz kész idén, a „kiszivárgó” fotók alapján nagyon várjuk az Ybl-palota elkészültét.