Zenés színház

Webber mégsem adja el színházait

2010.12.25. 12:28
Ajánlom
Bár arról szóltak a hírek, hogy eladja Andrew Lloyd Webber négy West End-i színházát, az üzlet mégsem köttetik meg.

November elején mi is hírt adtunk arról, hogy a zeneszerző és a Really Useful Group (RUG) a Palace, a Her Majesty's, a Cambridge és a New London színházakat eladja egy konzorciumnak. Az ötvenmillió fontos üzletet januárban tervezték hivatalosan is nyélbe ütni, az eladók azonban visszaléptek, mivel a vevők, Michael Grade és Michael Linnit - a RUG megfogalmazása szerint - "az utolsó pillanatban" jelezték, hogy nem kívánják továbbvinni az egyik színházban jelenleg is futó produkciót. A Webber-musicalek jogaival is rendelkező vállalkozás ilyen feltételekkel nem adja el a négy londoni teátrumot, amelyek idén produkálták legjobb szezonjukat.

Eközben londoni kritikusok meghívót kaptak a Love Never Dies, azaz Az operaház fantomja második részének december 21-i előadására az Adelphibe, hogy a március eleje óta műsoron levő, számos negatív kritikát kapó musicalt újra megnézzék. Az alkotók szerint ugyanis a produkció ausztrál premierjére több olyan módosítást tettek a darabban és az előadásban, "amit hülyék lennének nem megmutatni Londonban is", azaz bíznak abban, hogy Jack O'Brien rendezése ezúttal majd meggyőzi a színházi szakírókat, az újabb, remélhetőleg pozitív írások pedig a nézőket jegyvásárlásra ösztönzik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Én vagyok az igazmondó a zenekarban

Konrád Györgynek kilencvennégy évesen már nem kell kertelnie. Örökifjú, máig kezébe fogja a brácsát, a hegedűt, és olyan egyszerűséggel beszél a zenéről, hogy öröm hallgatni. A zene mellett egy másik szenvedélye is megmaradt egy életen át, a sport. Mellesleg a hosszú élet titkát is elárulta.
Zenés színház

Liliom hazatalál

Április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Molnár Ferenc színműből készült világhírű musicalt, a Carouselt. Béres Attila rendezővel a Liliom iránti rajongásáról és a készülő előadásról beszélgettünk.
Klasszikus

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.
Tánc

Így fog kinézni a kibővített Trafó előtere és kávézója!

A szeptemberben induló évadban új terekkel, kávézóval, pénztárral, ruhatárral várja látogatóit az intézmény. A tavaszi időszakban pedig a Liliom utca felől tudják megközelíteni a házat az érdeklődők.
Jazz/World

Budapesten játszik John McLaughlin, a gitárlegenda

John McLaughlin, olyan zenészóriásokkal játszott együtt, mint Miles Davis, Jimi Hendrix, vagy Jaco Pastorius, az ő nevéhez fűződik az első jazz-rock album, és a szimfonikus zene, a jazz és az indiai zene legelső fúziója. Ezúttal a The 4th Dimension nevű zenekarával lép fel április 20-án.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Zenés színház interjú

Liliom hazatalál

Április 26-án mutatja be a Budapesti Operettszínház a Molnár Ferenc színműből készült világhírű musicalt, a Carouselt. Béres Attila rendezővel a Liliom iránti rajongásáról és a készülő előadásról beszélgettünk.
Zenés színház hír

Posztumusz Igaz Ember díjat kapott Kálmán Imre

A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján a zeneszerző lánya, Kálmán Yvonne vette át a díjat az Operettszínházban.
Zenés színház opera

4 operaelőadás 26 órán belül? Kelemen Zoltánnak belefért

Három Bajazzókat és egy Bánk bán előadást vészelt át a szegedi Kelemen Zoltán operaénekes 26 órán belül. Nem is akárhogyan!
Zenés színház interjú

„Molnár Ferenc világraszóló zseni volt”

Április 26-án mutatja be az Operettszínház Béres Attila rendezésében a Liliomot. Az előadás két prózai szereplőjével, Nagy-Kálózy Eszterrel és Jordán Tamással arról is beszélgettünk, mi az a „molnárferenciség”, amihez a musicalben is ragaszkodni kell.
Zenés színház gyász

Elhunyt László Margit operaénekes

A Liszt-díjas lírai szopránénekesnőt, Érdemes művészt nyolcvannyolc éves korában érte a halál.