Zenés színház

Zene-bor ünnepi koncert a 100 Tagú Cigányzenekarral

2006.11.17. 00:00
Ajánlom
Immár tizedszer ad otthont az év utolsó előtti napján a borkóstolással egybekötött műsoros estnek a Budapesti Kongresszusi Központ. A jubileumi rendezvényt a V.I.P. Arts Management Kft. szervezi.

Hagyományosan két jeles eseményt szervez az óévet búcsúztató és az új esztendőt köszöntő bálok sorában a V.I.P. Arts Management Kft. A december 30-i Zene-bor című koncertet a BKK-ban, amelynek vendége a 100 Tagú Cigányzenekar, és a december 31-i szilveszteri Bál az Operában gálát, természetesen a Magyar Állami Operaházban (az operett és musical programról részletesen írunk a koncertek között). Előbbit tizedik alkalommal, az utóbbit immár tizenhatodszor. Mindkét esemény rangos, nemzetközi hírű, hiszen nemcsak a vendégek, a fellépő művészek, de a kulináris élmények is a felejthetetlen események kategóriájába emelik a különleges esteket.

Az elmúlt években az év utolsó napján opera- és operett-gálákkal, A denevér keresztmetszetével szórakoztatták a nagyérdeműt, a fellépők között olyan szólistákkal találkozhattunk, mint Marton Éva, Mario Malagnini, Miklósa Erika, Pier Giorgio Morandi vagy José Cura. De a könnyűzenei élet kiválóságai is felléptek. A sok nagyszerű koncert közül is kiemelkedett a 2001-es Európa Szilveszter, amelynek Martonyi János volt a fővédnöke, s amely alkalommal a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara az Unió tagországaiból összehívott művészekkel egészült ki. A két évvel későbbi, 2003-as koncert is emlékezetes volt, ezen az esten lépett föl a világhírű argentin tenor, José Cura, aki nemcsak énekesként, de karmesterként is bemutatkozott nálunk.

A különleges szilveszteri bálok egészültek ki 1996-ban a Zene-bor ünnepi koncerttel, amelyet minden évben december 30-án rendez a cég, mégpedig oly módon, hogy a zenei csemege mellé vacsorával és borkóstolással, termékbemutatóval is szolgál. Az idei koncerten a „Buffó” Rigó Sándor vezette 100 Tagú Cigányzenekar játszik az esthez illő zenét.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Zenés színház operaház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Zenés színház interjú

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Zenés színház veszprémfest

José Cura: „A művészetben nincs helye a skatulyáknak”

José Cura az olasz operairodalom slágereivel és a West Side Story fináléjával tér vissza a VeszprémFestre. Ebből az alkalomból adott interjút a Fideliónak a sokoldalú művész, aki éppen Nabuccót rendez Prágában.
Zenés színház csillagóra

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház Swingoperett

Swingoperett – Egy este az operett sztárjaival a Benczúr Palota platánfái között

A Benczúr Kerti Esték részeként június 27-re meghirdetett, különleges előadáson fellép Felföldi Anikó, Fischl Mónika, Simon Panna, Bálint Ádám és Homonnay Zsolt, a zenei aláfestést Bársony Bálint és zenekara szolgáltatja.