Az előadás Mautner Zsófi gasztroblogger konzulensi közreműködésével valósul meg, témája pedig illeszkedik a jelenünkhöz: mind a zene, mind pedig a vizuális megvalósítás a karantén alatt kialakuló, megváltozott gasztronómiai szokásainkra reflektál.
A Soharóza szó szerint a kályhától indul: a nagymamák féltve őrzött receptjeitől elkezdve végigveszik a sütési-főzési szokásokat, mígnem megérkeznek a mai hipszter trendekhez, illetve a takeaway-kultúra elemeihez.
Közben a néző maga is belekóstol a konyhaművészetbe.
A zenés-gasztronómiai miliőt Nagy Fruzsina jelmeztervező hagyományos, illetve rendhagyó anyagokat ötvöző jelmezei egészítik ki. A ruháknak saját dramaturgiája van, különleges mivoltuk pedig a tervező egyedi stílusát tükrözi.
Bár a műfaj, melyet az előadás képvisel még nem olyan elterjedt, Halas Dóra és Nagy Fruzsina azonban már 2015 óta kísérletezik az úgynevezett catwalk concertek létrehozásával – a Tabu Kollekciót 2016-ban, Az Ügyet 2018-ban mutatták be a Trafóban –, igazi összművészeti produkciókat álmodva színpadra. A performansz egyszerre kórus-színház, extrém divatbemutató és szórakoztató zenei élmény.
Fejléckép forrása: jegy.hu