Béla

2006-ban is tizenkétezer bérletes látogatót vár az Erkel Színház

2005.11.17. 00:00

Programkereső

Elkezdődött az Erkel Színház idei évadának második felére szóló bérleteinek értékesítése az Operaházban. Az várhatóan összesen mintegy tizenkétezer bérlet háromnegyed részét a színház régi bérletvásárlói újítják meg, a fennmaradó egynegyed részre pedig új nézőket várnak.
b8534acc-9553-45ef-ba45-345c066ec5f5

November 14-től 20-ig újíthatják meg bérleteiket azok az opera- és balett-rajongók, akik szeretnék megőrizni az őszi idényben kapott helyeiket, majd ezt követően november 21. és december 23. között az új bérleteseket várja az Operaház Szervezési Osztálya. A 2006-os tizenhat bérletsorozatból tizenegy az őszi bérletek folytatása, azaz megújítható, öt pedig teljesen új konstrukció. A négy ifjúsági, négy nyugdíjas és nyolc felnőtt bérlet tíz, illetve húsz százalékkal olcsóbb, mint ha a néző valamennyi előadásra külön-külön venné meg a jegyet.

Sokan hosszú évek, sőt évtizedek óta ugyanarról a székről követik az előadásokat. 1995 óta, amikor számítógépesítették a jegyeladást, az Operaházban sok száz, minden évadban hűséges bérletvásárlót tart nyilván a rendszer, és számos olyan család van, akik évtizedek óta újítják meg bérleteiket ugyanarra a sorozatra, ugyanarra a helyre. A tavalyi évben bemutatott legrégebbi bérletszelvényt 1938-ban állították ki. Az Erkel előadásainak hatvan százalékát általában bérlettulajdonosok tekintik meg, s a nézők csupán mintegy negyven százaléka egyszeri jegyvásárló.

A legnépszerűbb ifjúsági bérlet ebben az évben a „Pamina”. Ennek közönsége jövő télen és tavasszal A sevillai borbélyt és a Sylviát tekintheti meg. A felnőtteknek szóló „A Föld körül” fantázianevű bérlet hasonlóan népszerű, ezzel a Normát és Az álarcosbált lehet majd megnézni, a nyugdíjasoknál listavezető Vasutas-bérlettel pedig a Bánk Bánt és A sevillai borbélyt.