György

Csillagok krónikája

2005.11.18. 00:00

Programkereső

A Csillagok krónikája (In memoriam Iván Péter) című rockopera rövidített verzióját a Madách Színház Musical Műhelye mutatta be 2004-ben, Harangi Mária rendezésében. A musicalt írta és a dalszövegeket szerezte: Kal Pintér Mihály.
d96a7815-e29d-4e11-b554-d3586c0f8736

A hivatalos egyházi renddel szembeforduló Miklós pap gyerekekre vigyáz, szegényeket gyámolít. A dőzsölő Páter Géb ezt nem nézi jó szemmel. Arra törekszik, hogy elhallgattassa a hegyi tanítót, cirkusszal és kenyérrel visszaszerezze az emberek bizalmát. Miklós tanítványa, a folyton kétkedő Tamás tűnik a legalkalmasabbnak Géb céljainak eléréséhez. A páter féltékenységet kelt az ifjú térítőben, és paráznasággal vádolja Miklóst. Eközben a Fáradt Lelkek Piacán feltűnik egy furcsa álarcos idegen… – röviden így foglalható össze a mű tartalma.

A musical bemutatja november 21-én, este fél kilenctől tekinthető meg a Táncsics Mihály Művelődési Házban (1238 Budapest, Grassalkovich utca 122-124.). Az előadásban többek között Barát Attila György, a Madách Színház, valamint Petridisz Hrisztosz, a Szolnoki Szigligeti Színház művésze szerepel, továbbá az egykori Varázs Hangok Gyermekkar Alapítvány musicalcsoportja tagjai és a Swinging Bach Singers együttes énekesei. További szerepekben Dósa Mátyás, Csifó Dorina, Bereczky G Zoltán, Bogárdi Beáta, Burák Ádám, Hermál Henriett hallható.