Gábor, Karina, Ders

Alföldi rendezése Versailles-ban

2005.12.07. 00:00

Programkereső

Alföldi Róbert rendezésében, a Savaria Barokk Zenekar közreműködésével mutatták be az este a versailles-i kastély királyi kápolnájában, Marc-Antoine Charpentier Három bibliai történet című kisoperáját.

A XVII. és XVIII. századi francia zenekultúra fellegvárának számító Versailles-i Barokk Zenei Központ első ízben állított színpadra operaprodukciót külföldi partnerrel, a magyar Armel Produkciós Irodával. Alföldi Róbert és a Németh Pál vezette kamarazenekar mellett az előadásban fellépő kortárs táncosok is magyarok.

Alföldi Róbert elmondta: nagy szerencsének tartja, hogy a zenei központot vezető „barokk zene őrültjeinek" megtetszett egy „színházőrült" koncepciója, és lehetővé tették, hogy a versailles-i királyi kápolna oltára előtt igazi színházi produkció jöjjön létre.

A magyar közönség jövőre a Tavaszi Fesztivál programjának kuriózumaként láthatja majd márciusban a Thália Színházban a francia-magyar koprodukciót, melynek versailles-i előadását a francia közszolgálati zenei rádiócsatorna is rögzítette.