Márk

Nagyváradon lép fel a megifjodott Don Giovanni

2006.02.22. 00:00

Programkereső

Nagyváradon vendégszerepel a Magyar Állami Operaház a Don Giovanni című előadás szcenírozott változatával 2006. február 23-án.
5b3b8c5b-fefc-43c0-ba99-e5c0492c1a77

A Nagyváradi Filharmóniai Zenekarral közös koncerten kosztümös, de díszlet nélküli előadáson tekintheti meg az ottani közönség a Budapesten január 27-e, a Mozart-nap óta új szereposztásban, fiatalokkal játszott darabot. A produkció Köteles Géza vezényletével, valamint Molnár Levente (Don Giovanni), Bakonyi Anikó (Donna Anna), Szappanos Tibor (Don Ottavio), Wittinger Gertrúd (Donna Elvira), Bretz Gábor (Leporello), Molnár Zsolt (Masetto), Sáfár Orsolya (Zerlina) és Cserhalmi Ferenc (Kormányzó) szereplésével utazik Nagyváradra.

A Magyar Állami Operaházban a Don Giovanni legutóbbi felújítása 2003. december 6-án volt, és az elmúlt két évadban húsz előadást ért meg. Idén január 27-én – Mozart születésnapja előtt tisztelegve – teljesen új szereposztással mutatta be a dalszínház a darabot. Ennek különlegessége, hogy az új szereplők nagy része pályakezdő, sokuk még az Operastúdió hallgatója, s ez életük első főszerepe. A címszereplő Molnár Levente unikum az operatörténetben: Mozart Don Giovanniját az egyik legkomolyabb bariton szerepként tartják számon a világon, s ritkaság, hogy ilyen fiatalon, 23 éves korban vállalhassa valaki ezt a nagyszerű feladatot. Az ifjú énekest eddig a Bánk bán Biberach-jaként, Bakonyi Anikót pedig a Figaro házassága Grófnéjaként láthatta a magyar közönség.