Béla

Feke Pál: Musical

2006.05.04. 00:00

Programkereső

Feke Pál, az ifjú, különleges hangú musicalszínész első szóló nagylemeze Hölgyeim és uraim: Feke Pál – Musical címmel május 5-én jelenik meg.
94155a1e-5b11-400c-aff6-44647c8f1e25

A korongon olyan világhírű külföldi és magyar musicalekből hallhatunk dalokat mint a Jézus Krisztus Szupersztár, Az Operaház Fantomja, az István, a Király, a Valahol Európában, az Árpád Népe.

Feke Pál 1981. június 6-án született Budapesten. Zenei általános iskolába járt, ahol az éneklés mellett több hangszeren is (zongora, klarinét, gitár) tanult játszani, vezette az iskolarádiót, valamint farsangi és év végi rendezvények műsorvezetője is volt. Érettségit a Bay Zoltán Szakközépiskolában tett, ahol szintén az iskola életének meghatározó diákja volt: versmondó- és énekversenyeket nyert, év végi koncerteket és egyéb kulturális programokat szervezett. Negyedikes korában az iskola támogatásával színpadra vitte az Újpesti Színházban az Elisabeth című musicalt, amelyben a rendezés mellett a Halált is eljátszotta. Első „profi” színházi szerepét a Katonadolog című musicalben kapta tizennyolc évesen a Fiatalok Színházában.

Ezután szinte folyamatosan kapta a különböző szerepeket, többek között a Musical Színház Jekyll és Hyde-jában, a Szörényi Levente által írt Atillában; voltak előadásai Budapesten, Békéscsabán, Székesfehérváron, Szegeden és Esztergomban. Huszonkét évesen, a világon eddig a legfiatalabbként eljátszotta a világ talán legnehezebb musicalalakját, Webber Jézus Krisztus Szupersztárjának címszerepét a szegedi Dóm téren, és ez a szerep azóta is elkíséri, hiszen több színházban, különböző rendezésekben is alakította Jézust. Fiatal kora ellenére már volt alkalma fellépni az ország szinte összes szabadtéri színpadán, az Ez nem ugyanAz című musical show-val pedig több nagyváros sportcsarnokában. Több mint egy hónapon keresztül turnézott az Egyesült Államokban és Kanadában az István a királlyal; Grazban és a horvátországi Pulában a Jézus Krisztus Szupersztárral vendégszerepelt.

A CD megjelenésével élete egyik legnagyobb álma teljesül. A világ leghíresebb musicalslágerei mellett bonus track-ként egy saját szám is szerepel az albumon, ami már valamit sejtet a jövőre nézve. Az énekes a lemezhez kapcsolódóan tervez egy több állomásos koncertturnét, amelyen saját zenekara mellett a „nagyobb” koncerteken a 19 tagú Free Style Chamber Orchestra fogja biztosítani a vokálosokkal és a lemezen szereplő vendégművészekkel kiegészülő társulat zenei hátterét.