Orbán

Életveszélyes fenyegetés az Operaházban - Kesselyák is lemondott

2006.05.23. 00:00

Programkereső

Életveszélyesen megfenyegette a Közalkalmazotti Tanács elnökét az Operaház főigazgatója. A történtekről, a történtek igazságáról csak Rácz István nyilatkozott, mivel Hegyi Árpád Jutocsa elhárította az érdeklődést.

Rácz István operaénekes, a Magyar Állami Operaház Közalkalmazotti Tanácsának elnöke rádiónknak elmondta, múlt héten szerdán, A nürnbergi mesterdalnokok főpróbája után ismerőseivel vacsorázott egy étteremben. Asztaluknál egyszer csak megjelent az Operaház főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa, aki azt mondta Rácz Istvánnak: „Itt vagy te, egy erkölcsi, művészi nulla, mit keresel az Operában, soha életedben nem voltál komoly művész, mindig csak heted-, nyolcadvonalbeli énekes.”

- Ezt követően közölte, ha nem hagyok fel „közalkalmazotti dolgaimmal”, és nem mondok le az elnökségről, akkor ő, mint a Magyar Állami Operaház főigazgatója, el fog engem tiporni, ellehetetlenít, kirúg – így Rácz István, aki hozzátette, Hegyi Árpád Jutocsa azt is mondta, „elvágom a torkodat”.

A hétfői sajtótájékoztatón a Magyar Rádió rá akart kérdezni az ügyre, de a főigazgató elrohant, mondván, életben van a moratórium közte, Keveházi Gábor és Kesselyák Gergely között, ezért csak a jövő évad terveiről nyilatkozik.

Közben benyújtotta lemondását Kesselyák Gergely az Operaház fő-zeneigazgatója. Ezzel egy kivétellel távozott posztjáról Hegyi Árpád Jutocsa valamennyi kinevezett vezetőtársa a dalszínház éléről. Kesselyák Gergely azzal indokolta döntését, hogy a pályázatában leírt alapelvek nem érvényesülhetnek.