Béla

Opera Concertante

2006.05.26. 00:00

Programkereső

Az Interkultur Hungaria Kht., a Zempléni Fesztivál szervezője és főtámogatója új hangversenysorozatot indít Opera Concertante címmel.
8fbe3403-5c97-46f9-9061-7bd3bc2d352f

A sorozat keretében azokat a népszerű operákat mutatják be koncertszerűen, amelyeket az elkövetkező években szcenikus előadásban láthatnak a Zempléni Fesztiválra látogatók.

Első alkalommal Mascagni Cavalleria rusticana (Parasztbecsület) című operája csendül fel június 1-jén a Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében este nyolc órakor. A következő év februárjában Verdi Don Carlosát tervezik bemutatni. Nemzetközi rangú vendégművészek és fiatal magyar operaénekesek meghívásával szeretnék az előadások magas színvonalát biztosítani. A hangversenyek rendezője Selmeczi György, karmestere Hollerung Gábor.

A június 1-jei koncerten Szolnoki Fatime (Santuzza), Viktor Afanasenko (Turiddu), Massányi Viktor (Alfio), Gál Erika (Lola) és Takács Tamara (Mamma Lucia) lép fel a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karig.: Balassa Ildikó), a Honvéd Férfikar (karig.: Drucker Péter) és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar közreműködésével.