Béla

Forgószínpad – a Capriccio operaházi sorozata

2006.07.21. 00:00

Programkereső

Lemondások és felmondások, tiltakozások és nyílt levelek, napról-napra változó számok és állandósulni látszó problémák – a Magyar Állami Operaház az elmúlt hónapokban elsősorban saját magát tartotta műsoron.
78525972-eeb9-477d-a304-dd742de3e096

Vajon egy végeérhetetlen szappanopera-sorozatnak, vagy egy végkifejlet felé tartó szomorújátéknak vagyunk szem-és fültanúi? Mi az oka, kik a felelősei az Operaház jelen állapotának, s mik a lehetséges útjai a felemelkedésnek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a következő hetekben a Capriccio, a radiocafé 98.6 klasszikus zenei kávézójának két szerkesztő-műsorvezetője, Nagy Bálint és Zsoldos Dávid.

Meghívott vendégeik: Győriványi Ráth György (júl. 24.), Kovács János (júl. 31.), Rockenbauer Zoltán, (aug. 7.), Kovalik Balázs (aug. 14.) Szinetár Miklós (aug. 21.) és Vass Lajos (aug. 28.). Az élő, hétfő este 9 órakor kezdődő adások ismétlései szombatonként reggel 7 órai kezdettel hallhatók a radiocafé 98.6-on.

A Capriccio, a radiocafé 98.6 népszerű hétfő esti klasszikus zenei kávézója 2003 áprilisa óta bizonyíték arra, hogy egy kereskedelmi rádióban is van helye egy könnyed hangulatú, mégis színvonalas komolyzenei műsornak. A műsor alapítói-szerkesztői - a 2003 őszén elhunyt Feyér Zoltán, valamint Nagy Bálint és Zsoldos Dávid - bíztak és bíznak abban, hogy a sok-sok kitűnő zenével fűszerezett, könnyed hangú beszélgetések azokban az alapvetően könnyűzenei orientáltságú hallgatókban is felkeltik a klasszikus zene iránti érdeklődést, akik eddig csak elvétve - vagy elvétve sem - hallgattak Bachot, Mozartot vagy Chopint. A műsor internetes médiapartnere a Fidelio.hu.