Timót, Xénia

A Capriccio mai vendége: Szinetár Miklós

2006.08.21. 00:00

Programkereső

Forog tovább a Forgószínpad a Radiocafé Capriccio című műsorában. Ma este kilenctől Szinetár Miklós, a Magyar Állami Operaház volt főigazgatója „lesz műsoron”.
7a5cf68b-53e4-4123-b231-47b61ec0641c

Mi az oka, kik a felelősei az Operaház jelen állapotának, s mik a lehetséges útjai a felemelkedésnek? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Capriccióban a Radiocafé 98.6 klasszikus zenei kávézójának két szerkesztő-műsorvezetője, Nagy Bálint és Zsoldos Dávid.

Meghívott vendégeik voltak: Győriványi Ráth György (júl. 24.), Kovács János (júl. 31.), Rockenbauer Zoltán, (aug. 7.), Kovalik Balázs (aug. 14.). Jövő héten Vass Lajos ül mikrofon elé. Az élő, hétfő este 9 órakor kezdődő adások ismétlései szombatonként reggel 7 órai kezdettel hallhatók a Radiocafé 98.6-on.

A Capriccio, a radiocafé 98.6 népszerű hétfő esti klasszikus zenei kávézója 2003 áprilisa óta bizonyíték arra, hogy egy kereskedelmi rádióban is van helye egy könnyed hangulatú, mégis színvonalas komolyzenei műsornak. A műsor alapítói-szerkesztői - a 2003 őszén elhunyt Feyér Zoltán, valamint Nagy Bálint és Zsoldos Dávid - bíztak és bíznak abban, hogy a sok-sok kitűnő zenével fűszerezett, könnyed hangú beszélgetések azokban az alapvetően könnyűzenei orientáltságú hallgatókban is felkeltik a klasszikus zene iránti érdeklődést, akik eddig csak elvétve - vagy elvétve sem - hallgattak Bachot, Mozartot vagy Chopint. A műsor internetes médiapartnere a Fidelio.hu.