Konstantin

A három testőr – musicalben

2006.09.05. 00:00

Programkereső

A három testőr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel, és történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerűsége széles rétegeket vonz a mai napig. A három testőrnek Hollandiában elkészítették a musical-változatát is, Sikerét és minőségét tökéletesen jelzi, hogy 2005-ben az Év Musicalje kitüntetésben részesült Európában.

Nagy várakozás előzi meg a kiválóságok sorát felvonultató legújabb zenés szuperprodukció magyarországi premierjét. Az október 13-án bemutatandó A három testőr című darabban olyan sztárok fakadnak dalra, mint Keresztes Ildikó, Détár Enikő, Nyári Szilvi, Varga Miklós, Szomor György, Gazdag Tibor, Oberfrank Pál, Magyar Bálint. A közismert hősök – Athos, Porthosz, Aramis – történetét feldolgozó produkció igazi csemegének ígérkezik. A remek dalokat tizennyolc tagú zenekar játssza (Hungarian Musical Band) és tizennyolc tagú tánc- és énekkar kíséri. Az előadás különlegessége, hogy kiváló prózai színészek is szerepet vállaltak a darabban, mint például Rékasi Károly, Czvetkó Sándor vagy Crespo Rodrigó.

A három testőr története másfél évszázaddal ezelőtt született, de ma is izgalmasak, megunhatatlanok az ebből készült darabok. Az előadások látványvilága, zenéje és jelmezei modernek, mégis hangulatukban az adott kort is megidézik, amit élőben elsőként a Budapest Congress & World Trade Centerben – a volt Budapest Kongresszusi Központban – láthat a közönség. A premierekre október 13-án, 14-én és 15-én kerül sor. Jó hír a vidékieknek, hogy a fővárosi premier után a csapat országos turnéra indul, és minden megyeszékhelyre ellátogat 2007 nyaráig.

94155a1e-5b11-400c-aff6-44647c8f1e25

A musical cselekménye hűen követi Alexandre Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban, abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros (Gazdag Tibor / Szomor György / Feke Pál) útjait. A regény és a musical főszereplői is, a királyi testőrség – a híres Muskétások-három tagja – Athos (Varga Miklós / Oberfrank Pál / Tokaji Csaba), Porthos / Gerner Csaba/ Cservenák Vilmos), Aramis (Magócs Ottó / Arany Tamás /Szatmári Attila) – és D'Artagnan lovag ( Magyar Bálint / Bot Gábor) igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tűzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét (Benkő Nóra / Berkes Gabriella / Pflum Orsi), de nem számol a négy lovaggal... A történet kihagyhatatlan szereplői Rochfort, a félszemű bérenc (Rékasi Károly / Crespo Rodrigo), Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, D’Artagnan szerelme (Füredi Niki / Nyáry Szilvi), valamint a gonosz Milady (Détár Enikő / Keresztes Ildikó / Borbás Erika). Buckingham herceget Kautzky Armand, Németh Kristóf és Czvetkó Sándor alakítja, a király szerepében Turek Miklóst és Hajtó Aurélt láthatjuk.

A darabban elhangzó dalok önállóan is népszerűvé váltak, a német VIVA TV slágerlistáját hat hétig vezette, a Holland listát pedig már másfél hónapja vezeti a musical egyik slágere.

További szereplők: Lakáj, komédiások vezetője: Jegercsik Csaba / Szatmári Attila / Farkas Gábor; a női kórus tagjai: Haratik Edina, Réder Nóra, Vadász Alexa, Papp Orsolya Júlia, Nagy Vivien, Kiss Szilvia, Táncsits Maja; a férfikórus tagjai: Matus Gábor, Győri Csaba, Szrapkó Nándor, Lőrincz Levente, Tapolcsányi András, Jankovics Péter.