Aladár, Álmos

Indul az évad az Erkel Színházban

2006.09.25. 00:00

Programkereső

2006. október 7-én a Coppélia című balettelőadással megnyitja kapuit az Erkel Színház.
138096db-d35c-4f2f-b87d-67b165d5337e

Az Operaház miniszteri biztosa, Vass Lajos által elrendelt teljes körű statikai és műszaki vizsgálat kiértékelése alapján az Erkel Színház épülete nem életveszélyes, ezért a Magyar Állami Operaház vezetősége úgy döntött, hogy a 2006/2007-es évad október 7-én elkezdhető. A vizsgálat megállapításait figyelembe véve elvégezték a sürgős és szükséges munkálatokat, az év végéig pedig befejezik azokat a felújításokat, amelyekkel az évad biztonságosan és magas színvonalon végigjátszható. A szükséges műszaki munkák összköltsége egy átlagos nyári felújítás költségeit közelíti meg, amely kb. nettó 10 millió forint.

Vass Lajos kijelentette, célja, hogy a közönség érezze: az Operaház mindent megtett azért, hogy az Erkel Színház múltjához méltó évad induljon október 7-én. Az előre meghirdetett előadásokon kívül számos olyan új programmal bővül az évad műsorrendje, amely vonzza a fiatalokat is.

Az Operaház vezetője felhívja a bérlettulajdonosok figyelmét arra, hogy a megváltozott évadkezdési időpont miatt a szeptemberi előadások pótlására sor kerül. Erről a szervezési osztály levélben értesíti a bérleteseket, az Operaház honlapja október 1-jétől nyújt információkat a pótlásokról.

Az Operaház miniszteri biztosa egyúttal jelezte, hogy a 2006/2007-es évad valószínűleg az utolsó évad az Erkel Színházban, mert szükséges a teljes körű felújítás. Az Erkel-projekt azonban vállalkozói tőkéből kell, hogy megvalósuljon.