József, Bánk

Japán turnéra indult az Operaház társulata

2006.10.18. 00:00

Programkereső

A Magyar Állami Operaház társulata újra Japánban vendégszerepel, ahol hosszú évek óta óriási sikereket aratnak művészeink. A japán nagyvárosok hatalmas, modern és kiváló akusztikájú színházaiban ezúttal 16 alkalommal, három szereposztásban játsszák Puccini Tosca című népszerű operáját.
45e7509b-e755-47a7-bf16-6f54989af5e3

A címszerepben Lukács Gyöngyi, Sümegi Eszter, Rálik Szilvia és Felber Gabriella mellett japán művésznő is színpadra lép. Scarpia szerepét Fokanov Anatolij és Perencz Béla énekli, Cavaradossit pedig Kovácsházi István és Fekete Attila alakítja. Az előadásokat Kovács János és Kesselyák Gergely vezénylik. Karigazgató: Szabó Sipos Máté.

A Magyar Állami Operaház részéről a zenekart, az énekkart és a teljes személyzetet számolva összesen 150 fő utazott a Távol-Keletre. A darabban közreműködő gyermekkart minden esetben az adott Japán város adja úgy, hogy a gyerekek minden előadásba külön próbával állnak be. A Tosca-turné résztvevői november 6-án térnek vissza Magyarországra, kivéve Kovács János karnagyot, Rálik Szilvia művésznőt és a zenekart, akik további két hétig maradnak, mert az elmúlt évek hagyományaihoz híven koncertsorozattal zárják útjukat.