Bernadett

Opera az Operáért Gálaest

2006.11.02. 00:00

Programkereső

A magyar Állami Operaház történetében először, a színház vezető művészeinek és összes tárainak közreműködésével önsegélyező gálakoncertet szerveznek. Az Oprera az Operáért Gálaest időpontja: 2006. november 11.
78525972-eeb9-477d-a304-dd742de3e096

Vass Lajos, AZ Operaház miniszteri biztosának üzenete: ,,A gálakoncert létrehozását azért kezdeményeztük, hogy felkeltsük az érdeklődést az Operaház, az opera iránt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy másoktól várjuk a megoldást anyagi helyzetünk rendbetételére. Csupán lehetőséget kínálunk a segítségnyújtásra azoknak, akiknek fontos a honi operakultúra életben tartása. E koncerttel a magyar operajátszást és a Magyar Állami Operaházat, mint támogatható értékeket szeretnénk azok figyelmébe ajánlani, akik megtehetik, hogy e különleges kincset támogassák.”

A koncert teljes bevétele a premierek megvalósítását szolgálja. Az esten fellépnek a Magyar Állami Operaház magánénekesei: Lukács Gyöngyi, Wiedemann Bernadett, Bándi János, Perencz Béla, Rácz István, az Operaház kórusa, zenekara és balettkara, valamint az Operaház magántáncosai: Aleszja Popova, Radina Dace, ifj. Nagy Zoltán és Oláh Zoltán. Vezényel: Kesselyák Gergely.

Kodály Galántai táncok című művét a gála meglepetés-vendégeként
Kobayashi Ken-Ichiro vezényli, aki honoráriumát a többi művészhez hasonlóan a Magyar Állami Operaház javára ajánlotta fel.

További információk az Opera az Operáért Gálakoncertről a honlap aktuális menüpontjában olvashatók.