Gábor, Karina, Ders

Hazai musical történelem a Madách Színházban

2006.11.06. 00:00

Programkereső

Mi vagyunk a musical címmel december 21-én gálestet rendeznek a Madách Színházban, az esten az elmúlt negyvenöt év magyar musicaljeiből hallhatnak részleteket. A gálán tizennyolc darabból szerepenek dalok.

A programban helyet kaptak többek közt Presser-Adamis: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Szörényi-Bródy: István a király, Presser-Sztevanovity: A padlás, Müller-Tolcsvay-Bródy: Doctor Herz, Másik-Spiró: Ahogy tesszük, Müller P. - Tolcsvay - Müller P.Sz. : Isten pénze, Dés-Nemes: Valahol Európában, Dés-Geszti: A dzsungel könyve című produkciójának legismertebb szerzeményei. A koncerten, melyet a bemutatót követően decemberben még hat alkalommal műsorrra tűznek, fellép: Barát Attila, Dunai Tamás, Galbenisz Tomasz, Gallusz Nikolett, Huszti Péter, Hűvösvölgyi Ildikó, Krassy Renáta, Mahó Andrea, Psota Irén, Miller Zoltán, Nagy Sándor, Serbán Attila és Szente Vajk. Az est rendezője: Szerednyey Béla.

A Madách Színház művészei februárban a Művészetek Palotájában három alkalommal adják elő a Kurt Weill Cabaret című összeállítást, amelyben Kurt Weill dalaiból hallhatnak válogatást. A műsorban Haumann Péter mellett hat hölgy - Balla Eszter, Ladinek Judit, Malek Andrea, Molnár Szilvia, Oroszlán Szonja, Várady Viktória - szerepel. A Szirtes Tamás rendezésében létrejövő produkció márciustól a Madách Stúdióban látható majd.

A nyáron a Madách Színház együttese a huszonhárom éven át nagy sikerrel játszott Macskák című musicallel vendégszerepel a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Szegeden felújítják a darabot, megújul az előadás díszlete és jelmeze is.

A Madách Színház nagyszínpadán tovább játsszák a nagysikerű musicaleket: hamarosan Az operaház fantomja az ötszázadik, a Volt egyszer egy csapat a századik, a Poroducerek pedig az ötvenedik előadásához érkezik.

Néhány napja megjelent a színikritikusok által az elmúlt évad legjobb zenés szórakoztató előadásának választott Producerek című musical dalaiból készült CD, amelyen Kocsák Tibor vezetésével Barát Attila, Galbenisz Tomasz, Gallusz Nikolett, Haumann Péter, Lippai László, Nagy Sándor énekel.