Klaudia

Zene-bor ünnepi koncert a 100 Tagú Cigányzenekarral

2006.11.17. 00:00

Programkereső

Immár tizedszer ad otthont az év utolsó előtti napján a borkóstolással egybekötött műsoros estnek a Budapesti Kongresszusi Központ. A jubileumi rendezvényt a V.I.P. Arts Management Kft. szervezi.

Hagyományosan két jeles eseményt szervez az óévet búcsúztató és az új esztendőt köszöntő bálok sorában a V.I.P. Arts Management Kft. A december 30-i Zene-bor című koncertet a BKK-ban, amelynek vendége a 100 Tagú Cigányzenekar, és a december 31-i szilveszteri Bál az Operában gálát, természetesen a Magyar Állami Operaházban (az operett és musical programról részletesen írunk a koncertek között). Előbbit tizedik alkalommal, az utóbbit immár tizenhatodszor. Mindkét esemény rangos, nemzetközi hírű, hiszen nemcsak a vendégek, a fellépő művészek, de a kulináris élmények is a felejthetetlen események kategóriájába emelik a különleges esteket.

6413f390-5cb3-41c3-a443-a8bcbd57c74a

Az elmúlt években az év utolsó napján opera- és operett-gálákkal, A denevér keresztmetszetével szórakoztatták a nagyérdeműt, a fellépők között olyan szólistákkal találkozhattunk, mint Marton Éva, Mario Malagnini, Miklósa Erika, Pier Giorgio Morandi vagy José Cura. De a könnyűzenei élet kiválóságai is felléptek. A sok nagyszerű koncert közül is kiemelkedett a 2001-es Európa Szilveszter, amelynek Martonyi János volt a fővédnöke, s amely alkalommal a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara az Unió tagországaiból összehívott művészekkel egészült ki. A két évvel későbbi, 2003-as koncert is emlékezetes volt, ezen az esten lépett föl a világhírű argentin tenor, José Cura, aki nemcsak énekesként, de karmesterként is bemutatkozott nálunk.

A különleges szilveszteri bálok egészültek ki 1996-ban a Zene-bor ünnepi koncerttel, amelyet minden évben december 30-án rendez a cég, mégpedig oly módon, hogy a zenei csemege mellé vacsorával és borkóstolással, termékbemutatóval is szolgál. Az idei koncerten a „Buffó” Rigó Sándor vezette 100 Tagú Cigányzenekar játszik az esthez illő zenét.