Alfréd

Megjelent Bíró Eszter első szólólemeze

2006.11.30. 00:00

Programkereső

Bíró Esztert a közönség elsősorban musical színésznőként és előadóművészként ismeri. Pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött 12 éve, amikor a 16 éves lánynak élete első fellépésén 6000 ember tapsolt a Szegedi Szabadtéri Játékokon.
28f0a30b-c0e4-42be-a1f5-395f905b179b

Az Egyesült Államokban is végzett tanulmányokat, amelyeket amerikai színházi fellépések követtek. Miután hazatért, a Budapest Klezmer Band énekese lett, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. Eszter első szólólemeze, Zenéim 2000 – 2006 címmel a mai napon került a boltokba.

A lemez stílusa mai, igényes és dallamos popzene. Eszter most először mutatkozik be zeneszerzőként, szövegíróként és zenészként, hiszen elsősorban saját szerzeményeit és ezeken keresztül saját élményeit osztja meg a hallgatókkal, miközben több dalban magát kíséri zongorán. Olyan elismert és népszerű művészek segítették, mint Jamie Winchester – aki zenei rendezője a lemeznek –, Hrutka Róbert, Fekete-Kovács Kornél vagy Borlai Gergő. Presser Gábor, akit mesterének is tart, szintén közreműködik a korongon, duettet énekel az elsőlemezes énekesnővel.

Esztert többek között a Luan by Lucia Divatház (S. Hegyi Lucia és Újhelyi Eszter) támogatja, akiknek köszönhető a lemez borító hangulatát adó és az azt végig kísérő gyönyörű selyemruhák. A különleges borító Kentaur munkája.

Az énekesnő így vall saját albumáról: „A lemez létrejövetele egy régóta dédelgetett álmom megvalósulása, ami nagyon sokat jelent nekem. Célom képviselni az igaz érzéseket, és megmutatni egy új utat, ahol az ambíciók, álmok beteljesítése, az egyensúly és harmónia megtalálása fontosabb, mint az agresszivitás, a törtetés, a gyors, de üres hírnév.”