Beáta, Izolda, Lea

Pán Péter és a Mikulás

2006.12.01. 00:00

Programkereső

December 2-án, szombaton több mint ezer gyermeket várnak a Vígszínházba egy jótékonysági előadásra. A gyerekek egyházi és világi intézményekből, hajléktalan óvodákból, iskolákból, a Pető Intézetből, kisegítő iskolákból és nevelőotthonokból érkeznek.

Hazánkban egyre több az olyan perifériára szorult iskoláskorú fiatal, akinek számára az érvényesülés, a családalapítás és általában a boldogulás a hétköznapokban jóval nehezebb, mint kevésbé hányatott sorsú kortársaiknak. Az Editorial Kft., a Népszava kiadója elsősorban rájuk gondolt, amikor úgy döntött, hogy december 2-án jótékonysági színházi előadást szervez.

A gyerekek a Vígszínház egyik sikerdarabját nézhetik meg, ami igazán stílusos ajándék, lévén a felnőni nem akaró Pán Péter története a klasszikus gyermekirodalom költői remeke. A mese a minden emberben megbúvó álmot testesíti meg: a visszavágyást a gyermekkor csodákkal, kalandokkal teli világába.

ca277506-2802-495a-a1ad-223d988f976b

Az előadás mellett rajzversenyt is hirdetnek a szervezők Pán Péter és én címmel. A legjobb alkotásokat értékes ajándékokkal (különleges társasjátékok, kártyák, mese DVD-k) jutalmazzák, s a győztes pályamunkát beküldő nyereménye egy DVD-lejátszó lesz.