Ervin

Placido Domingo hallássérülteknek segít

2006.12.03. 00:00

Programkereső

Az operaénekes a siketek ügyét támogató projektbe kezdett: Hear the World (Halld a világot) című kezdeményezésével a hallássérültek helyzetére hívja fel a figyelmet, a legújabb technológiát szeretné eljuttatni oda, ahol szükség van rá.
8062b92d-6697-4748-b2d5-966a0915cb36

A világhírű tenor a Bécsi Filharmonikus Zenekarral közösen alapította meg a Halld a Világot Alapítványt, első sorban a fejlődő országokban élő hallássérülteken szeretnének segíteni. Így például guatemalai, dél-afrikai iskolásokat tanítanak arra, hallókkal közös osztályban hogyan tanulhatnak, fiji-szigetei fiataloknál pedig első ízben végeznek majd hallásvizsgálatot.

Az alapítványt a svájci Phonak hallókészülék gyártó cég támogatja, anyagi segítség mellett hallásvizsgálatokkal és készülékekkel járulnak hozzá a projekthez. Januárban mintegy 80 millió forintnak megfelelő összegből kezdenek oktatási és a társadalom figyelmét felkeltő programokba. Domingo elmondta, zenészként érzékenyen érinti a hallássérültek ügye, a hallókészüléket viselők elleni hátrányos megkülönböztetésen szeretne elsősorban változtatni.