Beáta, Izolda, Lea

Musical maraton a Patakyban

2006.12.04. 00:00

Programkereső

A Rock és Musical Színház előadásában december 8-án, délután öt órától három ritkán látható musical lesz látható: az Orgyilkosok, a Rent és a Fame.
a66b0e6c-54d0-49c0-b2af-bd851c159ca3

Az Orgyilkosok Stephen Sondheim, a világsikerű Sweeney Todd musical zene- és dalszerzőjének alkotása. A darab lényegében arról szól, hogy kik és miért ölnek elnököket Amerikában. A musicalben kilenc orgyilkos merénylő szerepel, és az ő történeteik mozaikjaiból áll össze végül a Kennedy-gyilkosság meghökkentően eredeti magyarázata.

Jonathan Larson Rent (Bérlet) című rockmusicalje Puccini örök értékű operájának, a Bohéméletnek ezredvégi változata. A darab cselekménye Amerikában játszódik, New York East-Village negyedében. A történet legfontosabb színhelye egy hajdani hanglemezgyár cég lepusztult épületének padlástere, ahol a két jóbarát: Mark, a kezdő filmes és Roger, a nemrég még sikeres rockzenész élnek. A sztori karácsony este indul és a következő év szentestéjéig tart.

A Fame című musicalt (Steve Margoshes – Jacques Levy – Jose Fernandez – David da Silva) óriási sikerrel játsszák az egész világon az 1995-ös Londoni bemutató óta. A Metro-Goldwin Mayer által készült azonos című film életöröme volt olyan hatással David de Silvara, hogy annak ötlete alapján megalkotta a Fame musicalt. A történet nyolc tehetséges fiatalt mutat be a New York-i Művészeti Iskolán, ahol négy tanéven keresztül követhetjük végig a művészpalánták korai pályafutását. Van közöttük színész, humorista, táncos, énekes – nagyon különböző, sokszínű egyéniségek, de mindannyiuk legfőbb vágya a hírnév: ismertté és a rivaldafénybe kerülni.

(2006. december 8. 17:00 Pataky Művelődési Központ – Három musical egy este a Rock és Musical Színház előadásában)