Béla

Alagna visszatér?

2006.12.13. 00:00

Programkereső

Folytatódik az olasz operadráma: az Aida előadásáról kivonuló Alagna csütörtök este újra a Scala színpadára szeretne állni. A tenor egy sajtónyilatkozatban az operából idézett: Roberto Alagna ritorna vincitor!
ea455eed-e80f-43b7-ac51-0befc4f0be64

A Franco Zefirelli rendezésében Milánóban bemutatott produkció során vasárnap este a közönség kifütyülte a szicíliai származású énekest, aki egy duettet félbeszakítva levonult a színpadról. Később azt nyilatkozta, soha többé nem énekel a Scalában, amivel az operaház vezetése is egyetértett.

Azonban kiderült, a Decca Classics kiadó szerződést kötött az előadás felvételére, amit az eredeti szereposztással, DVD-n terveztek kiadni. A tenor ekkor változtatta meg véleményét, úgy fogalmazott: december 14-én visszatér, ha nem engedik színpadra, beperli a dalszínházat szerződésszegésért. Stéphane Lissner, a Scala általános és művészeti igazgatója nem egészen így látja a történteket. Mint elmondta, Alagna viselkedése mind a közönség, mind az intézmény felé tiszteletlen volt, mivel nem rosszullét miatt, hanem szabad akaratából hagyta el a színpadot, az énekes szegte meg szerződését.

Közben úgy tűnik, Alagna feleségének is meggyűlt a baja egy Verdi-szereppel. Angela Gheorghiu visszamondta a londoni Covent Gardenben a jövő évadra tervezett Don Carlos-produkcióban való részvételt. A szoprán énekesnő úgy fogalmazott, Valois Erzsébet szerepében kényelmetlenül érezte magát.