Sándor, Ede

Filmsláger – Múzeum retro

2006.12.17. 00:00

Programkereső

A lemezen tizenhárom régi filmsláger kapott új zenei köntöst. Köztük olyan legendák, mint Tolnay Klári és Jávor Pál kettőse az Egy csók és más semmi című filmből, az Egy kis édes félhomályban, Karády Katalin örökzöld slágere, a Hamvadó cigarettavég és a Fogj egy sétapálcát című dal, amelyet Németh Lehel énekelt először az Esős vasárnap című filmben.
772892ff-6240-43ca-89c2-6ad93d12d13d

Az albumon szereplő összes dallam ismerősen cseng majd, hiszen ezek a slágerek soha nem mennek ki a divatból. Az alkotók arra számítnak, hogy Zakar István és Csotye László modern hangszerelése még népszerűbbé teszi a fiatalok körében is szüleik, nagyszüleik kedvenceit.

A legendás filmbetétek ezúttal olyan hírességek előadásában csendülnek fel, mint Détár Enikő, Berkes Gabriella, Pintér Tibor és Makrai Pál. Közreműködnek még: Mákó Miklós (trombita), Csepregi Gyula (szaxofon) és Kis István (gitár).

A lemezbemutató sajtótájékoztatóján Makrai Pál a Ma Önről álmodtam megint című dalt énekelte, amelyet ő maga választott a lemezre, Détár Enikő pedig a Hamvadó cigarettavéggel aratott nagy sikert. Mind a négy énekes művésznek nagy kihívást jelentett a dalok előadás, hiszen ebben a műfajban még egyikük sem mutatta meg tehetségét.A bemutatónak a Vörösmarty téren található új üzlet és kávézó, a remek hangulatú Chilli Csokoládé adott otthont.

Az album a Showland produkciós iroda gondozásában jelenik meg. A most megjelenő lemez egy sorozat első része, melynek folytatását a kiadó jövő év elejére tervezi.

Az albumon szereplő dalok: Odavagyok magáért; Hol van az a nyár; Ma Önről álmodtam megint; Valami kis szerelem; Összecsendül két pohár; Pá, kis aranyom, pá; Egy kis édes félhomályban; Fogj egy sétapálcát; Egy esős vasárnap délután; Hamvadó cigarettavég; Nékem csak Budapest kell; A pénzemet én máma…; Lila akácok.