Ervin

BBB - avagy Bolero a Budapest Balettől

2007.01.07. 00:00

Programkereső

Maurice Ravel legismertebb műve, a Bolero és további öt darab látható január végén a társulat előadásában. A Ravel-mű koreográfiáját az együttest alapító Michael Kropf és Nádasdy András jegyzi.
b943579e-a31e-4de1-966a-7c5d0b3d53ba

Az IBS Színpad egy estére ad otthont a Bolero című előadásnak, amelynek zárószáma a címadó darab. A többi mű címe: Csillagvárta (kor.: Demcsák Ottó), Szabad percek (kor.: Feledi János), Városban (kor.: Delbő Balázs), Levél Martha Grahamnek (kor.:Lukács András), valamint Tangó (kor.: Duda Éva). Mindegyik mű valamiképp a szerelemről szól, ezt a csodálatos érzést próbálja tánclépésekben elmesélni. A Bolero az immár tízéves együttes (korábban Kropf táncegyüttes) egyik kedvenc darabja, nem most koreografálták tehát, viszont éppen a nagy siker miatt újra és újra előveszik mint első önálló darabjukat.

A táncegyüttes egyébként sűrű időszakot tudhat maga mögött: nyáron három hónapos kemény munka után tartottak premiert a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol a Vivaldi Négy évszak – Két ember élete két különböző korban című darabot mutatták be, ezt követően ők nyitották meg a Keszthelyi Táncpanorámát. Októberben a Nemzeti Táncszínházban mutatták be ezt a produkciót, majd január közepéig Franciaországba és az Egyesült Államokba mentek turnéra.

(2007. január 26. 19:00 IBS Színpad - "Bolero a szerelem jegyében” - táncjáték a Budapest Balett előadásában)