Fülöp, Evelin

Rost Andrea a sztárvendég az Operagálán

2007.02.04. 00:00

Programkereső

Opera az Operáért címmel február 5-én jótékonysági koncertet rendez a Magyar Állami Operaház. A fellépő művészek honoráriuma s az est teljes bevétele az Operaház megsegítését szolgálja.
98b273e3-9ac9-46c1-8aab-f96f9adf6493

Az Opera az Operáért gála több, mint egyszerű jótékonysági akció, hiszen nemcsak egy művészeti intézmény megsegítéséről van szó, hanem egyben a magyar operaélet vezető művészeinek sorsáról. "Opera nélkül lehet élni, de nem érdemes" - vallja az est sztárvendége, a Kossuth-díjas Rost Andrea, aki teljes szívvel és nagylelkűen a nevét - és hangját - adja az Operaház történetének második Opera az Operáért gálaestjéhez. Már csak miatta is érdemes elmenni az előadásra, amelyen az Operaház kórusát és zenekarát Kovács János vezényli. De álljon itt a további fellépők sora is: Bajári Levente, Fekete Attila, Kálmánmdi Mihály, Kovács Annamária, Cecilia Lloyd, Madar Milán, Molnár Levente, Pánczél Anna, Rácz István, Rálik Szilvia, Sárkány Kázmér, Schöck Atala, Somorjai Enikő, Szvétek László és Anna Tsygankova. A plakátokon szereplő részletes programban annyi a változás, hogy Rost Andrea egy helyütt a jelzett Rossini: A sevillai borbély - Rosina kavatinája helyett ifj. Johann Strauss: A denevér - Rosalinda csárdását énekli.

A tavaly novemberi első gála sikeres volt: sikerült vele felhívni a figyelmet a magyar operajátszásra és a Magyar Állami Operaházra. A segítő szándékú cégek vezetői és persze számos magánszemély megtöltötte a nézőteret. Így nem pusztán pénzügyi támogatást nyújtottak, hiszen jelenlétük a művészek és a produkció megbecsülését is jelentette. Most pedig itt a folytatás. Az est teljes bevétele ezúttal is az operaházi premierek megvalósítását segíti, és a fellépő művészek ezúttal is a Magyar Állami Operaház javára ajánlották fel honoráriumukat.