Fülöp, Evelin

A hét ajtó titkai - ötödik ajtó

2007.02.08. 00:00

Programkereső

Folytatódik az Óbudai Társaskör Operamesék sorozata. A hét alkalom során A kékszakállú herceg vára hét ajtajának titkaira derül fény. Az ötödik ajtó, amely a királyok, uralkodók birodalmára nyílik, február 12-én este hét órakor tárul fel.
0fd8c6f1-4e54-4c71-a6b6-947b13ac7b3f

A történet ismert művészek és pályakezdő, fiatal tehetségek előadásában elevenedik meg októbertől egészen 2007. május közepéig. Egy-egy este témáját az ajtók mögött rejlő, az emberi élet teljességét átfogó világ kínálja. Bartók művében az ötödik ajtó a birodalomra tárul. Ez az opera mértani közepe, itt lép a legfelső lépcsőre a zene, hisz minden férfiember a „birodalmára” a legbüszkébb. Gluck, Wagner, Verdi, Erkel, Muszorgszkij, Rimszkij-Korszakov, Goldmark, Puccini, Bartók és Ránki György muzsikájával valós birodalmakat és uralkodókat idéznek meg Szilfay Márta, Nyári Zoltán, Sárkány Kázmér és Kováts Kolos tolmácsolásában. A szerkesztő-műsorvezető Baranyi Ferenc, zongorán Harazdy Miklós kísér.

(2007. február 12. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Operamesék: A hét ajtó titkai; 5. ajtó: Birodalom; Királyok, uralkodók, részletek Rimszkij-Korszakov, Muszorgszkij, Erkel, Kacsoh, Ránki és Bartók operáiból; km.: Szilfai Márta, Nyári Zoltán, Sárkány Kázmér, Kováts Kolos (ének), Harazdy Miklós (zongora), szerk., műsorvez.: Baranyi Ferenc)