Mátyás

Vácon a Budapest Balett

2007.02.20. 00:00

Programkereső

A Váci Tavaszi Fesztiválon március 24-én lép fel a társulat, ahol Michael Kropf, Lukács András, Delbo Balázs és Demcsák Ottó Ravel Bolerójára készített koreográfiáját láthatják az érdeklődők.
b943579e-a31e-4de1-966a-7c5d0b3d53ba

A Budapest Balett márciusi előadásainak koreográfiáit olyan neves művészek alkották, akik számtalan díjat és elismerést tudhatnak magukénak. A Harangozó-díjas Lukács Andrásnak - aki jelenleg a Bécsi operaház magántáncosa - Michael Nyman zenéjére indult be a fantáziája, Delbó Balázs pedig – aki szintén az előbb említett színház tagja – a Városban című darabot álmodta meg. Demcsák Ottó a Győri Balett szintén Harangozó-díjas magántáncosa és alapító tagja a Csillagvárta című produkciójával igazi csemegét varázsolt a színpadra. Ezen felül Michael Kropf - a Budapest Balett egyik alapítója valamint a Bécsi Volksoper tánckarvezetője – Ravel legismertebb zenéjére a Bolero-ra koreografált egy mindenki számára felejthetetlen darabot.

(2007. március 24. 19:00 Madách Imre Művelődési Központ (Vác): Ravel: Bolero - a Budapest Balett előadása, koreográfusok: Michael Kropf, Lukács András, Delbo Balázs, Demcsák Ottó)