Hella

Miből lesz a cserebogár?

2007.02.21. 00:00

Programkereső

A sorozat következő előadása Puccini egyfelvonásos operáját, a Gianni Schicchit dolgozza fel. A próbákat 2007. február 22-én és március 1-jén, este hét órától kísérhetik figyelemmel az érdeklődők, az előadás pedig március 8-án lesz, szintén este héttől az Óbudai Társaskörben.
73d4d0dd-1141-41aa-9665-b7fc6cb37708

Van-e izgalmasabb dolog annál, mint egy operaelőadás létrejötte? Különleges élmény belelátni a műhelymunka nehézségeibe, a kezdetektől egészen az előadás végső formájáig. Két Mozart-mű, a Figaro házassága és a Don Giovanni után Fehér András rendező és Kollár Imre karmester a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézete énekszakos hallgatóinak közreműködésével most Puccini Gianni Schicchi című operája próbái során mutatja be ezt az érdekfeszítő folyamatot. Az alkotás Puccini életművének gyöngyszeme, a Triptichon harmadik darabja: fantasztikus életkép, igazi vígopera a korabeli Firenzéről, a guelfek és ghibellinek társadalmáról, az emberi gyarlóság és kapzsiság példája, egyszersmind a bölcs ravaszság jótéteménye egy nemes cél érdekében. Az egyfelvonásos opera Holló Mariann zongorakíséretével hangzik el, s az érdeklődők a próbákat február 22-én és március 1-jén, 19 órától, az előadást pedig március 8-án, szintén este héttől kísérhetik figyelemmel az Óbudai Társaskörben.

(2007. március 8. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Miből lesz a cserebogár, avagy főiskolások Puccini: Gianni Schicchi című operáját próbálják, majd előadják; km.: a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének ének szakos hallgatói, Holló Mariann, Mazalin Vanda (zongora), vez.: Kollár Imre, rend.: Fehér András, jegyár: 1000 Ft)