Béla

Az operett csillagai Kassán

2007.02.28. 00:00

Programkereső

A Kassai Állami Színházban vendégszerepelt február 28-án a Miskolci Nemzeti Színház nagy sikerű Az operett csillagai című operett gálája.
a791c9d2-cf4a-4b8f-bac1-3b0d43507ad9

Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre legnépszerűbb operettjeinek legszebb melódiái a színház művészeinek és vendégművészeinek előadásában, a teátrum tánckarának és zenekarának közreműködésével csendültek fel Kassán. A Monmartre-i ibolya, A mosoly országa, A víg özvegy, a Bajadér, a Cigánybáró, a Cigányszerelem, a Csárdáskirálynő, a Denevér, a Luxemburg grófja, a Marica grófnő, az Ördöglovas, és a Zsuzsi kisasszony betétdalaiból készített műsort Halasi Imre színházigazgató állította színpadra. A nagyszabású kétrészes gála zenei vezetője és karmestere Váradi Katalin, a szereplők között látható volt Eperjesi Erika, Seres Ildikó, Teremi Trixi, Bakai László, Bozsó József és Kincses Károly. A különleges zenei csemegét a kassai közönség február 28-a után április 1-jén, majd május 5-én láthatja.

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház az INTERREG III. Magyarország – Szlovákia - Ukrajna Szomszédsági Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert uniós forrásokból előadásokat cserél az idei évadban. A 2006 novemberétől 2007 májusáig tartó program darabválasztásait mindkét részről a zenés, táncos műfajok sokszínűsége jellemzi. A csereelőadásokkal méltán egészül ki a két színház külön-külön is széles repertoárja. A Miskolci Nemzeti Színház operett, musical és kortárs táncszínházi előadásokkal látogat Kassára. A műfajok remekeiből összeállított előadások igényes kikapcsolódást kínálnak a komolyabb, illetve könnyedebb szórakozásra vágyó fiatal és felnőtt nézők számára egyaránt.

2006 végén és 2007 elején Miskolc látta vendégül a Kassai Állami Színház opera- és tánctársulatát. 2007 tavaszán A kölyök című musical és az Operett csillagai című gálaest után a miskolci tánctagozat látogat el Kassára a Bolero és a Faust/Prospero című táncművekkel.

(2007. február 28., április 1., május 5., Kassai Állami Színház - Az operett csillagai – km.: Eperjesi Erika, Seres Ildikó, Teremi Trixi, Bakai László, Bozsó József, Kincses Károly, vez.: Váradi Katalin)