Bernát, Felícia

A Sok hűhó semmiért premiere a musicalgálán

2007.03.05. 00:00

Programkereső

A Benkő Gyula Színház tagjai és vendégeik nagyszabású gálát tartanak március végén. A műsoron jónéhány ismert musicalrészlet és Európában először a Shakespeare-drámából készült Bernard J. Taylor-mű is felcsendül. A bemutatóra eljön a zeneszerző is.

Magyarországon először hallhat a közönség az amerikai Bernard J. Taylor musicaljaiből részleteket. Ízelítőt kapunk a Büszkeség és balítélet, a Nosferatu, a vámpír és az Üvöltő szelek dalaiból, amelyeket a Broadway legnagyobb sztárjai, Claire Moore és Peter Karrie énekeltek, játszottak. Bernardról - hadd tegyünk egy kis kitérőt - érdemes megjegyezni, hogy afféle reneszánsz ember, akit nagyon sok minden vonz: volt újságíró, dolgozott a Shellnél, írt regényt, krimit, szerzett sokféle zenét, fest, kertészkedik, érdekli a szakácsművészet és a fotográfia is. Musicaljainak száma hat. Claire Moore énekesnő önálló albummal is jelentkezett a Taylor musical slágereiből, s 1993-ban az Impressions magazin a musical színpadának legnagyobb énekeseként jellemezte.

f3c40211-ad48-4732-92be-4d2a0b9089ca

Bernard J. Taylor eme estére szánt musicaljei közt lesz olyan is, a Sok hűhó semmiért, amely a kontinensen először csendül föl a Benkő Gyula Színház tagjainak jóvoltából. A darabot Benkő Péter rendezi. A gálaest további részében ízelítőt kaphat a közönség a színház bemutatóiból (Kis herceg, Godspell), valamint jónéhány musical világsláger is elhangzik (Evita, Hair, Elisabeth, Mozart, Nyomorultak, Fame, Anna Karenina, stb.). A szereplőgárda is rendkívüli. Benkő Péter, Berkes Gabi, Udvarias Anna, Leskó János, Lőrincz Levente, Bachraty Gábor, Piroska Tímea, Rancz Laura, Rancz Lívia, Gerencsér Alexandra és Vanya Tímea mellett először hallhat a közönség musical világslágert az ország legelismertebb előadójától, Horváth Charlie-tól, aki vadonatúj albumának néhány dalát is elhozza. Demeter György is mint vendég erősíti a színház csapatát. Az est sztárja továbbá Szloboda Tibor, aki a Szabadkai Színház színész-rendezője, s egyben az Amok együttes énekese. És végezetül fellép Lőrincz Levente és Matláry Miklós is, akik az Alkonyfényben című musical néhány dalát mutatják be. (A darab ősbemutatója 2007. júliusában lesz Budapesten.) Az est rendezője és egyben a Benkő Gyula Színház alapítója: Leskó János.

(2007. március 29. 19:00 XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata Művelődési Központ (Budapest) - Szól egy dal - musicalgála; km.: Benkő Péter, Berkes Gabi, Udvarias Anna, Leskó János, Lőrincz Levente, Bachraty Gábor, Piroska Tímea, Rancz Laura, Rancz Lívia, Gerencsér Alexandra, Vanya Tímea, Horváth Charlie, Demeter György, Szloboda Tibor, Lőrincz Levente, Matláry Miklós (ének); rend.: Leskó János)