Fülöp, Evelin

MU Terminál B est

2007.03.11. 00:00

Programkereső

A MU Terminál Műhely 2006/2007-es évfolyamának második bemutató estjén két hazai koreográfus, Kun Attila és Juhász Kata műhelymunkáját láthatja a közönség.
3d0aadbf-0a29-44b2-a277-12d4a69c3284

A MU Terminál olyan tánc-, és mozgásszínházi műhely, ahol a táncművészeti iskolákban végzett fiatal táncosok egy évadon keresztül dolgoznak együtt koreográfusokkal, rendezőkkel és különböző oktatókkal a klasszikus balettól a kortárs táncon át a jógáig. A műhely a pályakezdők számára kihagyhatatlan lépcsőfok a táncművésszé válás útján. Megadja azt a szakmai tudást, amelyet a folyamatos táncképzés és a színpadi munka csak együtt nyújthat. A MU Terminálban végzett fiatalok az itt szerzett tapasztalataik birtokában tehát egyértelműen jobb eséllyel indulnak a pályán.

Kun Attila koreográfiája komoly szakmai múltjából származó, meglehetősen sokrétű – a klasszikus balettól a nyugat-európai kortárs táncig terjedő – tapasztalatai nyomán kiérlelt formanyelvére épül. A Terminál tagjaival folytatott műhelymunkájához a PRevolution Dance Company két kiváló táncosát, Nemes Zsófiát és Szabó Csongort hívta segítségül. Az alkotófolyamat során a hangsúlyt arra helyezték, hogy a táncosok találkozzanak és konfrontálódjanak a professzionális munka valódi elvárásaival a minőséget és a tudatosságot tartva szem előtt.

Juhász Kata – a Műhely művészeti vezetője – Próbafelvétel című munkájában kísérletet tesz a kötött koreográfiák rögtönzött helyzetekkel való kombinálására. A darabban a táncosok kreativitására és improvizációs képességeire épít, ösztönözve őket saját színpadi karaktereik megalkotására és kidolgozására.

Terminum
Koreográfia: PRevolution Dance Company: Kun Attila, Nemes Zsófia és Szabó Csongor

Próbafelvétel
Koreográfia: Juhász Kata
Táncolják:
A MU Terminál Műhely táncosai: Ádám Tímea, Czédulás Eszter, Fábián Anikó, Grecsó Zoltán, Illés Zsuzsa, Juhász Péter, Kiss Róbert, Pelle Viktor

2007. március 17-18., 20:00; MU Színház – MU Terminál B est