Dezső

Ghost Exchange/az identitás körei

2007.03.21. 00:00

Programkereső

The Arts Fission Company Ltd. (Singapore) és a Tranzdanz koprodukciójának világpremierje 2007. március 23-24-én lesz Szingapúrban, az Esplanade Színházban. A produkció Magyarországon a MU Színházban látható március 30-án és 31-én.
fd76447b-49f4-48c5-902c-e2c1661c58db

Vajon, ha a magyar folklór természetfeletti lényei és Szingapúrból a kínai mitológia "éhes szellemei" összegyűlnek egy természetfeletti "világkonferenciára", találkozik-e akaratuk, ugyanazt a választ találják-e meg kérdéseikre? Vajon a globális átalakulást választják vagy a lokális identitás megtartása mellett döntenek? Lehetséges, hogy a globalizáció mindent elnyelő energiája a hálózat-építés és kereskedés felé taszítja őket vagy kitartanak az örökkévaló helyhez kötött kísértés mellett?

A koreográfusok azt keresik, hogy a homogenizáló világkultúra közepette saját kultúrájuk hagyományai hogyan maradtak, maradhatnak életben, de a mozdulatlannak hitt múltba fordulás – azaz a változás korának elutasítása - helyett, létrehozható-e (létezik-e) identitást adó kortárs kultúra? Mekkorára nyithatók az identitás koncentrikus körei? Hol és mi módon jönnek létre azok a metszet-halmazok, amelyekbe a szingapúri és a magyar művészek is beletartoznak? Hol vannak a kommunikáció határai? A globális azonossá válás helyett kínál-e alternatívát a kulturális különbségek körében keresett - formai, stratégiai, filozófiai, emberi, … - azonosság?

Koreográfia: Angela Pui-Yin Liong (művészeti vezető AFC); Kovács Gerzson Péter
Tánc: Elysa Wendi (asszisztens AFC); Yu Mei Wah (tánckarvezető AFC); Chen Si Yun, Yan XiangYi; Kántor Kata; Kocsis László Szunyog; Kun Attila; Venekei Marianna
Zene: Music for a Thousand Autumns (1983, rev. 1985), Alexina Louie, Canada; Original compositions (2007) by Philip Tan, Singapore ; Dresch Mihály; DJ Csodafarkas
Fényterv: Kovács Gerzson Péter
Technikai munkatárs: Payer Ferenc

(2007. március 30., 31. 20:00 MU Színház (Budapest) - Ghost Exchange/az identitás körei - táncest; km.: Arts Fission (tagjai: Elysa Wendi, Yu Mei Wah, Chen Si Yun, Yan Xiang Yi), Tranzdanz (tagjai: Kántor Kata, Kocsis László Szunyog, Kun Attila, Venekei Marianna), koreográfus: Angela Pui-Yin Liong, Kovács Gerzson Péter)