Eszter, Eliza

Tánctanulmányokkal turnéztak

2007.04.01. 00:00

Programkereső

Két darabbal, a Faust és a Prospero című egyfelvonásosokkal szerepelt március végén Kassán a Miskolci Nemzeti Színház tánctagozata. A műveket Krámer György Harangozó-díjas koreográfus rendezésében láthatta a publikum.

Faust és Prospero rokon figurák. Faustnak megjelenik a fiatal Mefisztó és alkut ajánl. Kölcsönadja testét Faustnak, aki így megint fiatal és hódító lehet, ám ha nem kér többet a szerelemből és a fiatalságból, akkor Mefisztó könyörtelenül magával viszi a pokolba. A darab szereplői: Fűzi Attila, Krámer György, Lukács Ádám, Bocsi Eszter, Újhelyi István. Prospero is az élet nagyszabású ügyeivel van elfoglalva, azon fáradozik, miként lehetne rendbe tenni a dolgokat. A művet ugyanazok adják elő, mint a Faustot, kivéve a női szereplőt, akit ez esetben Varga Renáta alakít.

39651c48-736a-47b5-bd8f-72ae5bb6d915

A Miskolci Nemzeti Színház és a Kassai Állami Színház az Interreg III. Magyarország – Szlovákia - Ukrajna Szomszédsági Program keretében meghirdetett pályázaton elnyert uniós forrásokból cserél előadásokat az idei évadban. A 2006 novemberétől 2007 májusáig tartó program darabválasztásait mindkét részről a zenés, táncos műfajok sokszínűsége jellemzi. 2006 végén és 2007 elején Miskolc látta vendégül a Kassai Állami Színház opera- és tánctársulatát. 2007 tavaszán a miskolciak látogattak el Kassára. A kölyök című musical, az Operett csillagai című gálaest és a Bolero táncmű után a miskolci tánctagozat a Faust és a Prospero című táncműveket vitte magával.