Benedek

Négy évszak - a Budapest Balett Vivaldi-műre készült koreográfiája

2007.04.16. 00:00

Programkereső

Vivaldi műve, a Négy évszak eredeti és modern változatára készült koreográfiával lép fel a Budapest Balett április 19-én az IBS Színpadon.
6d87fdf6-f326-4599-8d36-8f71a14a42e4

Az előadás szólistái Jalits Edit a Budapest Balettből, valamint Nádasdy Adrienn és Liebich Roland, a Magyar Nemzeti Balett táncosai.

Az első felvonást Venekei Mariann, a Magyar Állami Operaház címzetes magántáncosa és koreográfusa álmodta meg Antonio Vivaldi Négy évszak című eredeti, 1723-ban született zenéjére. A koreográfia egy férfi születéséről, gyermekkoráról, szerelméről, barátairól, munkájáról és történetéről szól.

A második felvonás egy nő életének történetét dolgozza fel a Négy évszak kongával, zongorával, fúvósokkal, gitárral, dobbal felújított elektronikus változatára, amely Weisz Nándor, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészének szerzeménye. A második felvonás koreográfiáját Földi Béla, a Budapest Táncszínház igazgatója álmodta meg, ifj. Nádasdy András és Feledi János köreműködésével.

(2007. április 19. 19:00; IBS Színpad (Budapest) - Vivaldi: A négy évszak - a Budapest Balett előadása; koreográfusok: Venekei Mariann, Földi Béla, Kun Attila, Feledi János, Ifj. Nádasdy András)