Gerzson

Meghallgatás Rigoletto szerepeire

2007.04.27. 00:00

Programkereső

Verdi operájának szerepeire, a kisebbeket is beleértve keres énekeseket a PalArt Operastúdió. A meghallgatások május közepén lesznek, három napon át.
5e64f29b-7c90-428b-9cf7-06824b0ac6ee

Pál Tamás, a PalArt Operastúdió művészeti vezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy meghallgatást szervez Verdi Rigolettójának szerepeiből, a kis szerepeket - Marullo, Borsa, Giovanna alakítását - is beleértve. A meghallgatás helyszíne a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Ház, többek között ez az intézmény áll az operastúdió mögött.

A szerepválogatás ideje: május 16, 17, 18, naponta 10 és 14 óra között. Jelentkezés, érdeklődés a (30) 967-0845-ös telefonon és a palart@freemail.hu e-mail címen. Az előadás várható időpontja 2007 októbere.

Pál Tamás karmesterről közismert, milyen közel áll az operához. Az 1937-ben született művész 1960-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karmester- és zeneszerző-szakán. Ekkor indult dirigensi karrierje a Magyar Állami Operaházban, ahol előbb korrepetitorként, majd karmesterként működött, és mind a mai napig szívesen látott vendég a pulpituson. 1975-től töltött be vezető funkciókat, amelyek közül a legfontosabbak: a Szegedi Nemzeti Színház vezető karnagya, operaigazgatója, a budapesti Szabadtéri Játékok zeneigazgatója. Opera- és hangverseny-dirigensként egyaránt kitűnt a fiatalok közül, lendületével, ritmikus kultúrájával és stíluskészségével. Nemzetközi karrierje Venezuelában, Caracas új operaházának felavatásával kezdődött, azóta a világ szinte minden országában megfordult, 1992-ben az Amerikai Egyesült Államokban is bemutatkozott. A Hungaroton kiadón kívül az EMI, a Chant du Monde, a Naxos, az Arcadia és az Agora készített vele lemezfelvételeket. Alapítója és vezetője a nemzetközi hírű Salieri Kamarazenekarnak.