Béla

Dr. Bubó a Papp László Sportarénában

2007.05.15. 00:00

Programkereső

2007. júniusában mutatják be a mindenki által kedvelt rajzfilm musical változatát a Papp László Budapest Sportarénában. A darab zenéjét a Bolyki Brothers jegyzi, az ötlet is tőlük származik.
839eeda4-d150-49f4-8543-25f354efed00

A történet egy igazán mai, aktuális üzenetekkel fűszerezett mese. Az állatok énekversenyt rendeznek az erdőben. A legnagyobb készülődés közepette megjelenik egy énekes idegen (László Boldizsár – a Sztár), aki teljesen felkavarja az erdőben élők nyugalmát. Sikerül elhitetnie az állatokkal, hogy közönség előtt énekelni, csak az akkora sztárok hivatottak, mint amilyen ő maga. Ekkor hívják segítségül Dr. Bubót (Józsa Imre), az erdő csodadoktorát, aki megállapítja, hogy "sztárkinson-kór" ütötte fel a fejét az állatok között. A rend felborul, az állatok szeretnének sztárrá változni, és ezért bármit képesek megtenni: a Borz levágja csíkos bundáját, a Tigris elkezdi vágni a körmét. Közben kiderül, hogy a Sztár sem igazi sztár, egy véletlen folytán fény derül az igazságra. Bubó és Ursula (Falusi Mariann) közbenjárásával az állatok rájönnek, hogy az a legjobb, ha mindenki önmaga marad, és nem akar más nyomdokaiba lépni. Leszakad a vállukról a sztárság nehéz terhe, és együtt örülnek, hogy újra helyreállt az erdőben a rend.

A zenei csemegék alkotói és az ötlet gazdái, a Bolyki Brothers a közel múltban 1 hónapos turnén vettek részt az Egyesült Államokban, ahol a sok koncert mellett is a Bubón dolgoztak. A fiúknak összesen 12 gyermekük van, ezért szerettek volna egy olyan produkciót létrehozni, ami az egész család számára tartalmas és színvonalas kikapcsolódást jelent. A musicalban, a már jól ismert hatalmas kórushangzás mellett, a ma divatos zenei irányzatok is szerepet kaptak.

A látvány- és díszlettervező, Horgas Péter, valamint a rendező, Horgas Ádám sem pihennek. Igazi különlegességgel lepik meg a nézőket: egy 120 m2–es, óriás-ledfal ad helyet a remekbe szabott animációs betéteknek, a színpadképnek, az erdő valósághű megjelenítésének. Mindezek mellett, táncshow várja a közönséget, amelynek kivitelezője Magyarország egyik legjobb koreográfusa, Kátai Róbert lesz. Neki sincs könnyű dolga, hiszen táncosai ez alkalommal hangyák, rovarok, szarkák és egyéb állatok szerepébe bújnak Kovács Yvett Alida jelmezeiben.

További szereplők: Hajdu István, Magyar Attila, Almási Sándor, Illényi Katica, Abebe Dániel, Micheller Myrtill, Zoltán Erika, Méhes Csaba, Farkas Gábor (Gábriel) és a Bolyki Brothers.

(2007. június 15-16.; 19:00 Budapest Sportaréna (Budapest) - Dr. Bubó - családi musical)