Donát

Budapesti Nyári Fesztivál 2007

2007.05.18. 00:00

Programkereső

A hagyományokhoz híven idén is változatos és művészileg magas szinten álló műsorral szórakoztatják a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői a kikapcsolódni vágyó látogatókat. A budapesti nyárban továbbra is egyedülálló programot kínál a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpad, melyet sokszínűség, és igényes műsor jellemez.
13e26e6d-d507-4500-ac1e-9efcd2d014d1

Az idei évben is túlnyomó részben nagyszabású koncertek és zenés produkciók, nagy bemutatók kerülnek műsorra estéről-estére a Margitszigeten. Többek között Al Di Meola lemezbemutató akusztikus koncertje, a Klezmer Magic Show, a 100 Tagú Cigányzenekar koncertje, a Cotton Club Singers koncertje, az Irish Dance Experience látványos sztepptánc műsora, a XII. Duna Karnevál, és A nagyidai cigányok, az ExperiDance táncelőadásában.

Az idei év kiemelkedő produkciója a Margitszigeten a fiatal magyar szerzők darabja: a Drakula című ősbemutató Pintér Tiborral, Gallusz Nikolettel és Gesztesi Károllyal a főszerepben. A Drakula romantikus musical-dráma első társulattalálkozója és olvasópróbája nyilvánosan zajlott, a bemutatóra a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül sor augusztus 16-án.

A Budapesti Nyári Fesztivál május 15-én tartott sajtótájékoztatóján a televíziók és sajtóképviselők közül sokan jelen voltak és a közreműködő színészek ezen a napon kapták kézbe először a szövegkönyvet, és rögtönzött felolvasást tartottak. A közönség és a média betekintést nyerhetett egy olyan folyamatba, amely általában a kulisszák mögött zajlik, és amely megmutatja, hogyan dolgozik egy színész, egy először kézbe kapott szövegkönyvből. Gallusz Nikolett és Gesztesi Károly is jelen voltak az eseményen, a próba Venyige Sándor rendező irányításával zajlott, ahol ő maga is szerepelt: közkívánatra ő adta elő Drakula gróf nagy dalát, melyet a musicalben a grófot alakító Pintér Tibor előadásában hallhatunk majd.