Irén, Írisz

Elmarad a Szent Johanna budapesti bemutatója

2007.06.14. 00:00

Programkereső

Június 15-én és 18-án láthatta volna a közönség Verdi operáját az Olasz Intézetben, azonban Richard Bradshaw Londonban ragadt, miután ellopták az útlevelét.
fc0bdab8-275b-4887-ae3c-6057b6964efe

Bradshaw, a Kanadai Operatársaság igazgatója mindent megtett, hogy a sajnálatos eset ellenére eljusson Magyarországra, hogy a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát vezényelje, azonban a brit hatóságok nem adtak számára új útlevelet. Nagy-Britanniában a terroristaveszély miatt vezettek be szigorított biztonsági intézkedéseket, így egy héten belül senki nem juthat új okmányokhoz. Bradshaw a londoni Timesnak írt levelében úgy fogalmazott, csalódott és frusztrálja a brit hivatalos szervek rugalmatlansága, a magyar közönség elnézését kéri, reméli, hogy hamarosan felléphet Budapesten.

A két előadásra várhatóan decemberben kerül sor azonos szereposztással: Sümegi Eszterrel, Mikhail Agafanovval, Megyesi Zoltánnal, Perencz Bélával, Fried Peterrel, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával Richard Bradshaw vezényletével. A júniusi jegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatók.