Zita, Mariann

Improfeszt

2007.06.30. 00:00

Programkereső

Június 30-án kezdődik a 6. Kontakt Budapest Nemzetközi Improvizáció Fesztivál, melyen nemzetközileg elismert tanárok, táncművészek, zenészek mutatják be kurzusaikon és előadásaikon az improvizációról mint előadási formáról alkotott gondolataikat, munkáikat.
abe288b3-8166-4156-b1a9-5783b5f36c2a

A fesztivál workshop-jain végzett munka komoly és elmélyült, ugyanakkor lehetőség van a kísérletezésre, bemutatkozásra, koncertek, fórumok és előadások megtartására is. A 2002 óta évente megrendezett fesztivál képességektől függetlenül mindenki számára nyitott. A fesztiválra nemzetközileg elismert tanárok, táncművészek, zenészek érkeznek (Magyarország, Ausztria, Németország, Görögország, Hollandia, Svédország, Olaszország, Amerika). A szervezők várnak minden tánc-, vagy előadóművészt, színészt, zenészt, zeneszerzőt, az improvizáció elkötelezett hívőit és a műfaj iránt újonnan érdeklődőket.

A nyolc napos esemény céljaiban követi az előző évek fesztiváljait és elkötelezetten vállalja a folyamatos és (ország) határok nélküli mozgáskutatást, az improvizatív előadói gondolkodásmód megismerését, tanulmányozását és prezentációját. Szándékunk az órák széles választékát kínálni, és nagytudású szakemberektől való tanulásra hívni az érdeklődőket.

A Fesztivál programjában szerepelnek ún. test tudati technikákra épülő bemelegítő és nyitott órák, improvizáció, kontakt improvizáció, vegyes képességűek tánca, zene és tánc, videó tánc kurzusok, projektek, és idén is lesz alkalom a kurzusok, műhelymunkák eredményeinek bemutatására. Esténként szabad improvizációs jam-eket, videó vetítést, beszélgetést/fórumot, előadásokat és koncerteket ajánlanak a szervezők a fesztivál résztvevőinek.

Az OFF Program egyben a fesztivál záróprogramja is: az Impro Night című előadás az Ybl Palota Művészeti Központjában tekinthető meg 2007. július 7-én 20 órától. Az est fellépői: Nils Bultmann, Jávorka Ádám (brácsa), Sőrés Zsolt (hegedű, brácsa), Dóra Attila (szaxofon), Varga Zsolt (szaxofon, ütőhangszerek), Jess Curtis, Gál Eszter, Kálmán Ferenc, Peter Pleyer, Maria Francesca Scaroni, Andy Walahol-Andy Walaholné (tánc).

Bővebb információ és a jelentkezési lap az alábbi honlapon található.