Konrád

Nemcsak Kodály lenne idén 125 éves

2007.07.05. 00:00

Programkereső

2007. július 5-én a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszakos hallgatóinak előadásában csendülnek fel Kálmán Imre népszerű operett-részletei. A Fesztivál Színházban megrendezett koncerten a Zeneakadémia a világhírű zeneszerző születésének 125. évfordulójára emlékezik.
8d15cff1-05b6-4f25-96aa-9711eedaccb1

125 éve született Kálmán Imre számos népszerű operettel örvendeztette meg a hazai és a külföldi közönséget, híres dallamait világszerte dúdolják a műfaj kedvelői. A Zeneakadémia ének szakos hallgatói a zeneszerző születésének évfordulóján ezeket az örökzöld operett-részleteket éneklik a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában július 5-én.

"Kálmán Imre operettjeinek világa hungarikum, sőt – egy újabban meghonosodott kifejezéssel élve – monarchikum. Többet mond az Osztrák-Magyar Monarchiáról, mint amit a történetírás erről a különös, abszurd, és mégis működő államformáról, korszakról el tudott mondani. Nekünk, "zeneakadémistáknak" Kálmán Imre kedves. Egyazon alma materből származunk. Szeretnénk ezt a tanévet az ő muzsikájával befejezni." - mondta el Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

(2007. július 5. 19:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - Túl az Óperencián… - az egykori zeneakadémista Kálmán Imre a mai zeneakadémisták előadásában; km.: Szekeres László (zongora)