Zita, Mariann

Élőhalottak a Margitszigeten

2007.08.04. 00:00

Programkereső

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad legkiemelkedőbb produkciója címre minden bizonnyal számíthat a Drakula, az új romantikus musical-dráma.
5cfc28d1-62f1-4cb8-a09b-18f8e48cf539

A darab különlegessége több forrásból fakad: egyrészt ősbemutatóként a világon először a Margitszigeten láthatja a közönség, másrészt a szereposztás garantálja egyszeri és megismételhetetlen mivoltát.

Jonathan Harker, az ifjú angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula londoni ingatlanvásárlásait. Még nem sejti, hogy miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb "élőhalott" segítőtársakat toborozni. Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közelít, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya, aki kísértetiesen hasonlít a gróf négyszáz éve elhunyt jegyesére… Barátaiknak, egy holland orvosprofesszornak, egy ifjú angol nemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák a túlvilág pokoli támadását. Óvakodjék hát a kedves és balszerencsés néző, és készüljön friss borzongásokra! A várkastély kapuja csikorogva kinyílik…

(2007. augusztus 16., 17., 23., 24., 20:30 - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - Drakula; zene: Mészáros László és Szemenyei János, magyar változat: Laboda Kornél és Végh Ildikó, átdolgozta: Venyige Sándor; km: Pintér Tibor, Nagy Balázs, Mészáros László, Vörös Edit, Gallusz Nikolett, Gesztesi Károly/Makrai Pál, Mező Zoltán/Mező Márió, Miskovics Róbert, Edvin Marton/Pál István "Szalonna")