Géza

Keszthelyi Táncpanoráma

2007.08.10. 00:00

Programkereső

A Keszthelyi Táncpanoráma, a térség első táncművészeti fesztiválja, amely 2002-ben született meg a Nemzeti Táncszínház, a Magyar Táncművészek Szövetsége, valamint az akkor újonnan megnyílt Balaton Kongresszusi Központ és Színház összefogásával.
3e695c08-3753-4459-9132-746ba79149ca

A pozitív közönség és szakmai fogadtatás megerősítette a szervezőket abban, hogy a fesztivál jó kezdeményezés, amely Keszthely városának és környékének jelentős kulturális eseményévé válhat. A fesztivál fő célközönsége egyfelől a Keszthelyen és környékén élő lakosság, akiknek így nem kell elutazniuk, hogy egy-egy nevesebb együttes előadását megtekinthessék, másfelől pedig az utószezon nyaralóközönségét szeretnék megszólítani, hiszen a tánc műfaja – amely nyelvismeretet nem igényel – minden, hazánkba látogató külföldit megérint. 2004 óta egy újabb közönségréteget, a gyerekeket is megcélozták előadásaikkal. A gyermekelőadások a külföldi vendégeknek is színes családi programot nyújtanak. A hatnapos fesztivál minden évben a táncművészet több stílusát vonultatja fel – a hazai hivatásos táncegyüttesek előadásában.

A 2007. szeptember 6-11. között megrendezendő fesztiválon a Budapest Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Honvéd Együttes, a Szegedi Kortárs Balett, az ExperiDance társulat valamint a Lippai Andra és a FlamenCorazon Arte Táncszínház előadásai láthatók a Balaton Kongresszusi Központ és Színház nagytermében.