Hella

Carreras utoljára énekel nekünk

2007.08.27. 00:00

Programkereső

Most már szinte biztosra vehető, hogy José Carreras utolsó alkalommal lép fel Magyarországon augusztus 30-án, Pécsett. Rajongói nemcsak belföldön, hanem külföldön is nagy számban vásárolnak jegyeket a jeles eseményre, ezért a szervezők a pécsi Expo-Centerben egy újabb szektort nyitottak meg a koncertlátogatók előtt.
b2636cfe-05d8-4897-ba0b-8d4b70022baa

A nagy hármas, Luciano Pavarotti, Placido Domingo és José Carreras, vagyis a "Három Tenor" legfiatalabb tagja több mint 15 éve nem adott nagyzenekari koncertet hazánkban és most lép fel első alkalommal Budapesten kívül. A New York-i Broadway musical színpadokon is ünnepelt operaénekes műsorán a legnépszerűbb világslágerek, olasz és spanyol dalok valamint a legismertebb Puccini- és Verdi-művek szerepelnek. Az est vendége lesz Kincses Veronika nemzetközi hírű szoprán és Placido Domingo felfedezettje, Sabina Puertolas spanyol énekes.

A "Három Teonor" harmadik tagjának, Luciano Pavarottinak betegségét a hazai operabarátok aggodalommal figyelik, ezért többen úgy döntöttek, hogy megragadják az alkalmat és Pavarotti jó barátjának segítségével fejezik ki jókívánságaikat. A Pécsi Tudományegyetem zenei tanszékének ének-szakos hallgatói "óriás-képeslapot" nyújtanak majd át José Carrerasnak, amelyen saját és még sok helyi operarajongó aláírásával kívánnak jobbulást Pavarottinak. José Carreras az előzetes hírek szerint örömmel veszi át a szeretetteljes ajándékot azon az ünnepélyen, amelyen egyébként őt magát a Pécsi Tudományegyetem Díszdoktorává avatják.

(2007. augusztus 30. 20:00 Expo Center Pécs (Pécs) - José Carreras (ének) koncertje; km.: Kincses Veronika, Sabina Puertolas (ének)