Sándor, Ede

Az Operaház Fantomja: 400 ezer néző, félezer előadás, jubileumi turné

2007.08.31. 00:00

Programkereső

A Madách Színház óriási sikerrel játszott előadásához, Az Operaház Fantomjához két jelentős esemény is kapcsolódik az ősszel. Egyrészt, a 2003. júniusában bemutatott produkció az 500. előadásához érkezett, másrészt a musical országos turnéra indul, szcenírozott koncert formájában.

2007. szeptember 20-án 500. alkalommal látható a Madách Színház színpadán Az Operaház Fantomja. A jubileumi eseményt a Madách Színház az alkalom különlegességéhez méltó módon ünnepli: az ünnepi este rendhagyó, és meglepetésekkel színesített előadását ünnepi hét veszi majd körül szeptember 18. és 25. között, amelynek előadásai végén a magyar zeneművészet rangos képviselői valamint a Madách Színház balett együttese Az Operaház Fantomja zenéjére komponált variációkkal tisztelegnek Andrew Lloyd Webber csodálatos musicalje előtt.

Az ünnepi hét közreműködői:

Szeptember 18. Varnus Xavér és a Solti György Rézfúvós Együttes
Szeptember 19. Szulák Andrea
Szeptember 21. Horgas Eszter
Szeptember 23. Gracia
Szeptember 24. Adagio
Szeptember 25. A Madách Színház balett-kara

Szeptember 20-án az 500. előadáson valamennyi szereposztás színpadra lép – a darab történetében először a nézők Az Operaház Fantomját "váltott szereposztással" láthatják: a szereplők egy-egy jelenet végén "kicserélik" egymást.

0da68d8c-f62c-4c8f-8a31-6d8834fe14bd

Augusztus 31-én koncertturnéra indul a Fantom: november 24-ig az ország tizenöt városába jut el a zenés szerelmi háromszög koncertelőadása. Ez azt jelenti, hogy a művészek jelmezben, a darab egyik jellemző díszletében adják elő a darabot. A díszlet közepén nagyméretű vetítővászon lesz, melyen a Madách Színházi előadásának valamennyi díszletképe megjelenik. A híres csillár-zuhanást is láthatják a nézők, érdekes filmbeállításként. A színészi játék színházszerű, megteremtik a darab szituációit, kapcsolatait, és hasonlóan kimunkált jellemrajzokat látnak a koncert nézői, mint a Madách Színházban. Természetesen a zenei élmény is azonos a színházival: 16 tagú kórus és 21 tagú zenekar segíti a tökéletes hangi megszólalást. A koncerten a teljes előadás zenei anyaga elhangzik, hossza kb. két óra, egy szünettel. A turné állomásai időrendben: Dabas, Pécs, Eger, Szolnok, Vác, Szeged, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely és Békéscsaba.