Emma

MegaBalett - a Budapest Balett őszi előadásai

2007.10.10. 00:00

Programkereső

Fontos lesz az idei ősz a Budapest Balett életében: két, kivételesen nagyszabású produkciót állít színpadra, egymáshoz igen közeli időpontokban. Ráadásul olyan zenéket vesz alapanyagul, amelyek szinte slágerszerűen ismertek a színházba, koncertekre járók, sőt, talán a még szélesebb közönség körében is.
aee16d2c-c6b8-48fd-99af-bb53d565cd02

Carl Orff Carmina Buránája már számos táncos feldolgozást megért csak a magyar táncéletben is (legutóbb Juronics Tamás koreográfiájával), ez még nagyobb kihívást jelenthet a jelenlegi változat koreográfusainak, Michael Kropfnak és Nádasdy Andrásnak. Előzetesükben páratlan látványosságot ígérnek, amelyben a szerelem, a harc és a szeretet fogalmai fordítódnak le a klasszikus és a kortárs tánc nyelvére.

Nem tűnik kisebb vállalkozásnak novemberi bemutatójuk sem, amely Muszorgszkij híres művén, az Egy kiállítás képein alapszik. A 13 képet 13 nagyon különböző képzettségű és szakmai múltú táncos koreografálta. Van köztük operaházi, Kossuth díjas művész (Szakály György), néptáncos (Makovinyi Tibor), számos modern, illetve kortárs táncos, az ország különböző társulataitól, sőt, még a Megatánc győztese, Kováts Gergely Csanád is kapott feladatot. Hogy mindez a kavalkád hogyan fog egységbe forrni egy előadásban, azt a Nemzeti Táncszínházban láthatjuk meg először.

(2007. október 27. 18:00 Jég- és Rendezvénycsarnok (Budapest) - Orff: Carmina Burana - a Budapest Balett előadása; koreográfus: Michael Kropf, Nádasdy András
2007. november 6. 19:00 Nemzeti Táncszínház (Budapest) - Muszorgszkij: Egy kiállítás képei - a Budapest Balett előadása)